Експерти на Световната здравна организация (СЗО) препоръчаха ваксината срещу Covid-19

...
Експерти на Световната здравна организация (СЗО) препоръчаха ваксината срещу Covid-19
Коментари Харесай

СЗО издаде препоръки за ваксината на Moderna

Експерти на Световната здравна организация (СЗО) предложиха имунизацията против Covid-19 на американската компания Moderna да се приема в две дози с период от 28 дни сред тях, който може да бъде продължен при изключителни условия до 42 дни, заяви Ройтерс.

Стратегическата група от специалисти по имунизация към СЗО разгласява серия от рекомендации за имунизацията на Moderna, няколко седмици, откакто стори същото за имунизацията на Pfizer/BioNtech.

След обзор и разбор на данните от Moderna самостоятелните специалисти поучават имунизацията да не се употребява от бременни дами, в случай че не работят в опазването на здравето и не са изложени на вируса или нямат болести, които ги излагат на огромен риск от болест.

" Основната рекомендация за потреблението на тази ваксина е, че въз основа на актуалните детайли, ние съветваме тя да се дава в дози от 100 микрограма или 0,5 мл в период от 28 дни ", сподели ръководителят на панела от специалисти Алехандро Кравиото на брифинг в Женева. " Този период може да се удължи до 42 дни, само че съгласно доказателствата, с които разполагаме, не трябва да се надвишава този период ", добави той.

Директорът по имунизациите в СЗО Кейт О'Браян сподели, че има потребност от клинични тествания на имунизацията на Moderna върху бременни дами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР