Експерти на руското министерство на извънредните ситуации не препоръчват да

...
Експерти на руското министерство на извънредните ситуации не препоръчват да
Коментари Харесай

Съвет от Русия: Не използвайте водка за дезинфекция!

Експерти на съветското министерство на изключителните обстановки не предлагат да се употребява водка като дезинфекционен препарат за ръце и за подготвяне на средства за стерилизация, съобщи ТАСС.

За подготвяне на разтвор за стерилизация не трябва да се употребява водка като сурогат, защото тя не съдържа задоволително алкохол, се споделя в рекомендация на научноизследователския институт по проблемите на гражданската отбрана и изключителните обстановки към министерството.

Специалистите предлагат обаче да не се употребява за стерилизация и чист алкохол най-голям градус, тъй като това изсушава кожата, нервира я, провокира сърбеж и се появяват микропукнатини, през които в организма може да проникне вирус. Безполезно е също по този начин да се дезинфектират ръцете с разтвори, съдържащи под 60 на 100 етилов алкохол или под 70 на 100 изопропилов алкохол, добавя съветското ведомство.  

За подготвяне на антисептично средство в домашни условия специалистите му предлагат да се налее алкохол в съд със завинтваща се капачка, да се добави кислородна вода и глицерин, след това да се долее дестилирана или охладена преварена вода и бързо да се затвори съдът. След което разтворът да се размеси посредством леко разлюляване. Полученият антисептик би трябвало да се прелее в дребни пластмасови шишенца или стъклени бурканчета. Необходимо е да се изчакат три денонощия преди приложимост на препарата, до момента в който бъдат унищожени нездравословните микроорганизми, намирали се може би в шишенцата, прибавя ТАСС. 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР