Експерти на руското Министерство на извънредните ситуации не препоръчват да

...
Експерти на руското Министерство на извънредните ситуации не препоръчват да
Коментари Харесай

Русия: Не ползвайте водка за дезинфекция

Експерти на съветското Министерство на изключителните обстановки не предлагат да се употребява водка като дезинфекционен препарат за ръце и за подготвяне на средства за стерилизация, съобщи ТАСС.

За подготвяне на разтвор за стерилизация не трябва да се заменя спиртът с водка, защото тя не съдържа задоволително алкохол, се споделя в рекомендация на научноизследователския институт по проблемите на гражданската отбрана и изключителните обстановки към министерството. Специалистите предлагат обаче да не се употребява за стерилизация и чист алкохол, тъй като това изсушава кожата, нервира я, провокира сърбеж и се появяват микропукнатини, през които в организма може да проникне вирус.

Безполезно е да се дезинфектират ръцете с разтвори, съдържащи под 60 на 100 етилов алкохол или под 70 на 100 изопропилов алкохол, добавя съветското ведомство. За подготвяне на антисептично средство в домашни условия специалистите му предлагат да се налее алкохол в съд със завинтваща се капачка, да се добави кислородна вода и глицерин, след това да се долее дестилирана или охладена преварена вода и бързо да се затвори съдът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР