Експерти на руското министерство на извънредните ситуации не препоръчват да

...
Експерти на руското министерство на извънредните ситуации не препоръчват да
Коментари Харесай

Руското министерство на извънредните ситуации не препоръчва да се използва водка за дезинфекция

Експерти на съветското министерство на изключителните обстановки не предлагат да се употребява водка като дезинфекционен препарат за ръце и за подготвяне на средства за стерилизация, заяви ТАСС.

За подготвяне на разтвор за стерилизация не трябва да се заменя спиртът с водка, защото тя не съдържа задоволително алкохол, се споделя в рекомендация на научноизследователския институт по проблемите на гражданската отбрана и изключителните обстановки към министерството. Специалистите предлагат обаче да не се употребява за стерилизация и чист алкохол, тъй като това изсушава кожата, нервира я, провокира сърбеж и се появяват микропукнатини, през които в организма може да проникне вирус.

Безполезно е да се дезинфектират ръцете с разтвори, съдържащи под 60 на 100 етилов алкохол или под 70 на 100 изопропилов алкохол, добавя съветското ведомство.

За подготвяне на антисептично средство в домашни условия специалистите му предлагат да се налее алкохол в съд със завинтваща се капачка, да се добави кислородна вода и глицерин, след това да се долее дестилирана или охладена преварена вода и бързо да се затвори съдът.

След което разтворът да се размеси посредством леко разлюляване. Полученият антисептик би трябвало да се прелее в дребни пластмасови шишенца или стъклени бурканчета. Необходимо е да се изчакат три денонощия преди приложимост на препарата, до момента в който бъдат унищожени нездравословните микроорганизми, намирали се може би в шишенцата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР