Експертът по автомобилен софтуер Феликс Домке, нает от американската адвокатска

...
Експертът по автомобилен софтуер Феликс Домке, нает от американската адвокатска
Коментари Харесай

И Mercedes-Benz е заподозрян в изкривяване на резултатите от тестовете на дизелови двигатели

Експертът по авто програмен продукт Феликс Домке, нает от американската адвокатска адвокатска фирма Milberg, упрекна немския авто производител Mercedes-Benz, че употребява осем устройства, които способстват за доста подценяване на действителните излъчвания на азотни оксиди в дизеловите мотори, отговарящи на екологичния стандарт Euro 6.

Пред Deutsche Umwelthilfe специалистът твърди, че немският авто производител употребява осем устройства в Mercedes-Benz E-Klasse с дизелов мотор, които намаляват действителното количество нездравословни излъчвания по време на сертификационни измервания. Шест от тях са свързани с каталитичния конвертор на автомобила, а други два - със системата за рециркулация на отработените газове.

Експертът смята потреблението на тези устройства за нелегално, защото те могат да бъдат употребявани за деформиране на резултатите от лабораторните проучвания за наличието на нездравословни излъчвания. Домке твърди още, че в действителност наличието на азотен оксид в отработените газове е с 500 % по-високо от допустимата граница в действителни условия.

Експертът показва и, че едно от устройствата, по-специално, „ понижава доста количеството впръсквано AdBlue, което е належащо за обезвреждане на азотните оксиди в каталитичния конвертор “. В същото време от немската федерална администрация за авто превоз обявиха, че са осведомени с съществуването на тези устройства и не ги считат за противозаконни. Mercedes-Benz също отхвърля, че резултатите от теста са били подправени, като настояват, че това са OEM съставни елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР