Експертът от факултета по компютърни науки към Университета в Глазгоу

...
Експертът от факултета по компютърни науки към Университета в Глазгоу
Коментари Харесай

Телефон за кучета разработиха във Великобритания

Експертът от факултета по компютърни науки към Университета в Глазгоу доктор Илена Хирски-Дъглас е показала резултатите от тестването на автентичен първообраз на телефон за кучета, излиза наяве от известие на уеб страницата на университета.

Системата, получила името DogPhone, разрешава на животното да прави видеопозвъняване до своя собственик посредством интернет.
За какъв брой дълго време може да оставите кучето си САМО?
Знаем, че не изпитвате наслаждение да оставяте кучето си единствено у дома. Но от време на време би трябвало да се направи (чували ли сте за нещо, наречено...

„ При основаването на устройството съм преследвала задачата да трансформира кучето от въздържан обект (…) в деен консуматор на технологиите, независимо вземащо решение за това, по кое време, къде и по какъв метод да позвъни на своя собственик “, отбелязва изследователката, представена от ТАСС.

В проектирането на устройството са взели присъединяване и нейни сътрудници от финландския университет Аалто. Прототипът бил тестван на Зак – кучето на Хирски-Дъглас. Първоначално на животното било показано няколко пъти по какъв начин повдигането на устройството (мека топка с акселерометър) задейства видеообаждане до неговата господарка. След това в продължение на три месеца били провеждани наблюдения на кучето при взаимоотношение със системата.

По думите на откривателите резултатите посочили избрана успеваемост на устройството – по време на видеообажданията кучето разпознавало своята господарка и донасяло към екрана играчки, с които нормално играели дружно. В същото време били маркирани и „ инцидентни “ позвънявания.

„ Разбира се, невероятно е с убеденост да се твърди, че Зак е наясно с причинно-следствената връзка сред повдигането на топката и началото на видеообаждането – признава Хирски-Дъглас. – Въпреки това по време на някои сеанси на връзка той несъмнено демонстрираше както интерес към протичащото се (на екрана), по този начин и държание, особено за него, когато съм вкъщи. “
Изоставено куче избави повече от 100 коали и стана воин
Изоставено от стопаните си куче в Австралия, на име Беър, е помогнало да се открият и спасят повече от 100 коали по време на горските п...

Създателите на „ телефона за кучета “ считат, че тяхната система ще бъде изключително подобаваща след края на пандемията, когато доста притежатели на кучета ще би трябвало да пресечен режима на отдалечена работа. По думите им устройството ще помогне на животното по-добре да се оправи със напрежението, провокиран от отсъствието на стопаните от вкъщи.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР