Експерт по акумулаторни технологии разкри коя е най-често срещана грешка

...
Експерт по акумулаторни технологии разкри коя е най-често срещана грешка
Коментари Харесай

Свръх режим - най-често срещаната грешка при зареждане на смартфона

Експерт по акумулаторни технологии разкри коя е най-често срещана неточност при зареждане на смарт телефона, водеща до понижаване на живота на батерията, оповестява Business Insider.

Дръжте под око мобилния телефон, до момента в който се зарежда и щом знакът на батерията покаже 100%, незабавно го изключете от мрежата, предлага основният изпълнителен шеф на компанията BatterieIngenieure Доминик Шулте. В този смисъл, най-често допусканата неточност е да оставяме телефона си да се зарежда цяла нощ, защото тогава нямаме опция да направляваме времето за запълване на батерията, изяснява той.  Експертът потвърждава рекомендациите на производителите на смарт телефони да поддържаме заряд на телефона сред 30-50 %. По този метод животът на батерията се редуцира по-бавно.

В същото време продуктовият управител на Гугъл Роналд Хо счита за отживялост мнението, че честото зареждане или пък прекомерно дългото зареждане след достигането на 100% запълване е нездравословно. Според него актуалните технологии разрешават на производителите да интегрират механизми за усъвършенстване на заряда. Шулте обаче упорства, че даже и тези отбрани не защищават батерията, когато постоянно държим телефона, включен в мрежата повече от нужното.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР