Експерименталната ваксина на френската фармацевтична компания Санофи (Sanofi) и британската

...
Експерименталната ваксина на френската фармацевтична компания Санофи (Sanofi) и британската
Коментари Харесай

Проектоваксината на Sanofi и GSK с обещаващи резултати при изпитването във "Фаза 2"



Експерименталната ваксина на френската фармацевтична компания " Санофи " (Sanofi) и английската GlaxoSmithKline е задействала мощна имунна реакция във всички възрастови групи в клиничното тестване от втора фаза с присъединяване на 722 доброволци от Съединените щати и Хондурас, заяви Асошиейтед прес.

Тази ваксина комбинира изолиран от " Санофи " антиген, който подтиква производството на антитела, и адювантната технология на GlaxoSmithKline - субстанция, която укрепва имунния отговор, провокиран от имунизацията.

Производителите рапортуваха, че е реализиран и мощен имунитет у доброволци, които преди този момент са се заразявали с ковид. Това допуска сполучлива приложимост в бъдеще на тази ваксина като така наречен бустър.

" Нашите данни от " Фаза 2 " удостоверяват капацитета на тази ваксина да изиграе роля за справяне с актуалната световна рецесия на публичното здраве, като знаем, че ще са нужни голям брой ваксини, изключително защото не престават да се появяват разнообразни коронавирусни разновидности и се усилва нуждата от ефикасни и бустер ваксини, които да се съхраняват при естествени температури ", сподели изпълнителният шеф на " Санофи " Томас Триумф.

Производителите оповестиха, че възнамеряват да стартират тествания от последна " фаза 3 " с 37 000 души в световен мащаб и произвеждане в околните седмици и че се надяват да получат утвърждение от регулаторните органи преди края на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР