Експериментална театрална постановка за публика с нарушено зрение ще има своята

...
Експериментална театрална постановка за публика с нарушено зрение ще има своята
Коментари Харесай

Театър за незрящи ще представят в Русе

Експериментална театрална режисура за публика с нарушено зрение ще има своята премиера в Драматичния спектакъл " Сава Огнянов " в Русе през идния месец. 

Постановката ще е напълно невизуална и ще се концентрира върху аудио-гласовата и тактилна стимулация. Публиката ще може да преживее спектакъла посредством звукови и сензорни резултати, аромати, текстури на материи, досег и други чувства.

Действието ще се развива в пространството сред феновете, което ще ги направи непреки участници в него.

" Постановката приветства и любопитни зрящи фенове, макар че е направена за аудитория с изчезнало или повредено зрение. Те обаче би трябвало да са подготвени да бъдат лишени краткотрайно от опцията да виждат. За тях приключението ще стартира още на входа на спектакъл а, където ще им бъдат сложени превръзки за очи, с цел да могат да съпреживеят спектакъла наедно с публиката с повредено зрение ", изясняват от Русенския спектакъл.

Спектакълът се реализира с поддръжката на народен фонд " Култура " от съдружие " Стенд Арт ", което от пролетта работи взаимно с представители на Съюза на слепите в Русе за основаването на представлението
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР