Екозащитници протестират на къмпинг Корал, а сред тях се забелязва

...
Екозащитници протестират на къмпинг Корал, а сред тях се забелязва
Коментари Харесай

Частни охранители и полицаи засилено присъстват на протеста в къмпинг Корал

Екозащитници стачкуват на къмпинг " Корал " , а измежду тях се вижда засилено полицейско наличие и частни охранители , оповестява БНР. Причината е, че частна компания огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната линия.

Напрежение сред охранители и протестиращите няма, по пътя за къмпинга има повече от 5 полицейски поста, които стопират колите с протестиращи за щателна инспекция . Хората, които пазят дребното останала незастроена територия по морето стоят пред оградения път с лозунги " " Ибердрола ", ти ли ще унищожиш Корала и Дюните ". " Ибедрола " е испанската форма, закупила терена. " Колове на беззаконието, сложени в тялото на Корал ". Заради оградения път до плажната линия не може да стигне и кола за спешна помощ .

" Едни колове са забити дълбоко в едни пясъчни дюни, предпазени по закон . От тук човек с багаж на разположение и дете не може да мине. За количка да не приказваме. По Конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът към тях е държавна благосъстоятелност. Черноморското крайбрежие е национално благосъстояние и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този метод ", разяснява юрист Дончо Бораджиев.

На митинга са и представители на частната компания, те настояват, че не плануват да строят ваканционно населено място , само че не желаят в частната територия да има сложени палатки и каравани.

Протестиращите декларират, че ще се борят до последно против приемането на Общия организационен проект на Царево, който планува застрояването и на къмпинг " Корал ".



 Ангелкова глоби притежателите на парцели зад плаж Обновена
Ангелкова глоби притежателите на парцели зад плаж " Корал "

Глобите ще бъдат поради занемареност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР