Екозащитници организираха в неделя протест срещу застрояването на къмпинг „Корал“,

...
Екозащитници организираха в неделя протест срещу застрояването на къмпинг „Корал“,
Коментари Харесай

Екозащитници протестират срещу застрояването на Корал

Екозащитници проведоха в неделя митинг против застрояването на къмпинг „ Корал “, а също и против приемането на измененията в общия организационен проект на Царево, които плануват нови 83 хектара от естествен парк " Странджа " да бъдат застроени.

" При засилено полицейско наличие и частни охранители на къмпинг " Корал " стартира митингът на екозащитници. Причината е, че частна компания огради близо 120 дка терен, в който попада и единственият път, който води до плажната линия ", заяви БНР.

Според националното радио до този миг няма напрежение сред частните охранители и протестиращите, макар че имаше упования за конфликти.

Преди митинга екозащитниците са минавали щателна инспекция през повече от 5 полицейски поста.

Вече един час хората, които пазят дребното останала незастроена територия по морето, стоят пред оградения път с разпънат транспарант, на който написа " " Ибердрола ", ти ли ще унищожиш Корала и Дюните ", осведоми БНР към обяд в неделя.

" Ибедрола " е испанската форма, закупила терена. " Колове на беззаконието, сложени в тялото на Корал " - по този начин протестиращите разказват оградата, която стопира достъпа до плажа. Заради оградения път до плажната линия не може да стигне и кола за спешна помощ.

" Едни колове са забити дълбоко в едни пясъчни дюни, предпазени по закон. Оттук човек с багаж на разположение и дете не може да мине. За количка да не приказваме. По конституция имаме свободен достъп до плажовете. Плажовете и брегът към тях е държавна благосъстоятелност. Черноморското крайбрежие е национално благосъстояние и ние не можем да си позволим да бъде заграбено по този метод ", разяснява пред националното радио адв. Дончо Бораджиев.

Представители на частната компания също бяха на митинга. Те настояват, че не плануват да строят ваканционно населено място, само че не желаят в частната територия да има сложени палатки и каравани.

Протестиращите пък обявиха, че ще се борят до последно против приемането на общия организационен проект на Царево, който планува застрояването и на къмпинг " Корал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР