Екоминистерството представи във вторник дейностите, които ще бъдат предприети във

...
Екоминистерството представи във вторник дейностите, които ще бъдат предприети във
Коментари Харесай

Държавата отпуска над 13 млн. лв. за борба с наводненията в Дунавския район

Екоминистерството показа във вторник дейностите, които ще бъдат подхванати по отношение на актуализацията на Плановете за ръководство на риска от наводнения за интервала 2022-2027 година за Дунавския регион.

Проектът се финансира по оперативна стратегия "Околна среда " и е на стойност 13,2 млн.лв., от които 85 на 100, 11,22 млн.лв. са предоставени като безплатна финансова помощ от Кохезионния фонд на Европейския съюз, и 15 на 100, или 1,98 млн.лв - като национално съфинансиране. Бенефициент по плана е Дирекция "Управление на водите ", а сътрудници са четирите басейнови дирекции за ръководство на водите в страната, измежду които Басейнова дирекция "Дунавски регион " - Плевен.

Програмата за 2022-2027 година ще съдържа ограничения за понижаване на неподходящите последствия за човешкото здраве, околната среда, културното завещание, техническата инфраструктура и стопанската активност, както и ограничения за понижаване на вероятността от наводнения, вземайки поради климатичните промени. На всеки от стадиите при създаването на програмата ще бъдат регистрирани изводите и рекомендациите на Европейската комисия в сходство с отчета за осъществяването на Директивата за наводненията и ще се обезпечи присъединяване на заинтригуваните страни и обществеността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР