Екоминистерството изостава при усвояването на над 200 млн. евро по

...
Екоминистерството изостава при усвояването на над 200 млн. евро по
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: България е заплашена от 16 наказателни процедури за околната среда

Екоминистерството изостава при усвояването на над 200 млн. евро по Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи министър Росица Карамфилова, която през днешния ден показа екипа и целите си.

Росица Карамфилова съобщи още, че България е застрашена от 16 наказателни процедури от Брюксел в областта на околната среда и нейният главен приоритет ще бъдат незабавни ограничения по отношение на европейските условия.

Сред предпочитаните планове на ведомството до октомври ще бъдат още решение на проблема със замърсяващите централи, както и дефинитивно решение по отношение на плана за създаване на автомагистрала " Струма " в Кресненското дефиле.

" Това е една сага, която се върти от 25 години, надали има някой, който да не е чел по проблема " Струма ", въпросът в действителност е комплициран и безизходен. В рамките на 20 години са прегледани над 20 различни разновидността за създаване на трасето. Нашата цел е в границите на този кабинет, тъй като вие сами разбирате какъв брой комплицирана е обстановката, да можем да начертаем резистентен във времето проект за деяние, какво следва и какви би трябвало да бъдат ходовете от възложителя ", съобщи Росица Карамфилова, длъжностен министър на околната среда и водите.

Източник: БНР, Българска национална телевизия

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР