Еколози от Монтана са се отзовали на помощ на четири

...
Еколози от Монтана са се отзовали на помощ на четири
Коментари Харесай

Еколози на помощ! Спасиха два ранени щъркела в Северозапада, други два загинаха

Еколози от Монтана са се отзовали на помощ на четири ранени щъркела единствено за месец. Две от птиците са били избавени, само че други две за жалост са умряли, оповестяват от Регионалната ревизия по околната среда и водите, която обслужва областите Монтана и Видин.
На 13 юли безкористен гражданин на видинското село Цар Симеоново разкрил щъркел със строшен крайник. Той подал сигнал до екоинспекцията и помолил за помощ. По-късно обаче станало ясно, че птицата е умряла.
Две седмици по-късно еколозите не съумели да създадат нищо, с цел да оказват помощ на още един щъркел. Жители на монтанското село Дългоделци подали сигнал за птица, която получила изгаряния, откакто се блъснала в жица на електрически дирек. Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда прибрали птицата, само че не съумели да я спасят и тя умряла.
И двата щъркела са загробени на подобаващи места, прецизират от инспекцията.
Други две птици обаче извадили шанс. Щъркел паднал от гнездото си по време на стихия при започване на месеца във видинското село Бело поле. Жители прибрали птицата, а след обзор на специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда станало ясно, че тя е в доста положително физическо положение. Щъркелът бил пуснат на независимост в естествена среда в региона на язовир Д-р Йосифово.
В края на месеца, при друга стихия, само че в ломското село Добри дол, различен щъркел паднал от гнездото си. Еколози го прегледали и още веднъж не открили съществени контузии, след което го пуснали на независимост в региона река Огоста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР