Екологични организации от България и Сърбия излизат на протест пред

...
Екологични организации от България и Сърбия излизат на протест пред
Коментари Харесай

Пак протест заради мина до Босилеград и потенциално замърсяване на Струма

Екологични организации от България и Сърбия излизат на митинг пред Министерството на околната среда и водите, съобщи Българска национална телевизия.
Хората са недоволни от неналичието на ограничения във връзка с мина " Караманица " в Босилеград, както и от издаденото позволение нова мина да стартира да изследва опциите за рандеман на злато в Злогош. Според уредниците на митинга, действието на тези мини ще токсини водите в общините Кюстендил, Трекляно и Земен, а замърсяването на българското течение на Струма с тежки метали е въпрос на време. Министърът на околната среда и водите Нено Димов акцентира, че все още замърсяване на българска територия не е установено, само че това " не значи, че няма някой ден да пристигна до нас. " Той обаче вижда решение на въпроса единствено посредством връзка през Европейски Съюз.
Според протестиращите балканската пъстърва, присъща за Драговищица, е намаляла доста, а в региона на мината във водата няма живи същества.
Досега жителите на Босилеград стачкуваха в Сърбия, като при започване на януари локалните миньори им дадоха отговор с контрапротест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР