Екологични неправителствени организации (НПО) са подпалили горите в Амазония. Това

...
Екологични неправителствени организации (НПО) са подпалили горите в Амазония. Това
Коментари Харесай

Бразилският президент: Еколози подпалиха горите ни

Екологични неправителствени организации (НПО) са запалили горите в Амазония. Това е споделил бразилският президент Жаир Болсонаро, написа английският в. Гардиън.

По думите на президента на латиноамериканската страна природозащитниците са отмъстили на управляващите за това, че федералното държавно управление е спряло финансирането на няколко Неправителствени организации, занимаващи се с опазването на околната среда. "Тези хора със запалването на нашите гори взеха решение да основат проблеми на нашата страна, е коментирал той на конгрес ", отдаден на проблемите на черната металургията в страната.

От бразилския клон на "Грийнпийс " са декларирали, че думите на водача на южноамериканската страна са безпочвени. Еколозите са обвинили централните и локалните управляващи в това, че са занемарили опазването на джунглите. "Управниците на всички равнища си затварят очите за обезлесяването и изгарянето на горските площи от страна на фермерите, които търсят нови имоти ", е показал Даниел Агилар.

Бразилия от месеци се бори с големи пожари в Амазония. Според данни от Съединени американски щати за първите шест месеца на 2019 година в страната са избухнали 72 000 пожара. "Това е със 72% повече от същия регистриран интервал на предходната година ", са показали от профилирана научна институция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР