Екологични групи и активистката Грета Тунберг протестират срещу нови, по-строги

...
Екологични групи и активистката Грета Тунберг протестират срещу нови, по-строги
Коментари Харесай

Тунберг е бясна на ЕС, че забранява думите мляко и сирене за вегански алтернативи

Екологични групи и активистката Грета Тунберг стачкуват против нови, по-строги правила, обсъждани от Европейски Съюз , които могат да забранят на веганските други възможности на млечните артикули да употребяват описателни думи като " мляко " и " сирене " за стартиране на пазара на своите артикули, оповестява " Индипендънт ".

Изменението 171 и изменение 72 на Европейския парламент, които към този момент са признати в Народното събрание, ще имат обилни последствия както за тези, които продават растителни други възможности на млечните артикули, по този начин и за потребителит е, които ги купуват.

Съществуващите закони към този момент са забранили термини като " овесено мляко " и " веганско сирене ", само че според изменение 171 фирмите не би трябвало да се вършат опити за " реплика " на съществуващи млечни артикули .

Това тормози производителите на овесено мляко, веганско сирене и други различни артикули , които се притесняват, че може освен да им попречи да разказват дейно продуктите си, само че ще докара до забрани за опаковки, които наподобяват на опаковки на млечни артикули - да вземем за пример бутилки за мляко и кутии с кисело мляко.

Сега 21 организации , в това число Greenpeace, WWF, The God Food Institute и Vegan Society, приканиха водачите на Европейски Съюз да отхвърлят законо , който съгласно тях " би въвел нови, ненужни и крайни ограничавания върху етикетирането на растителни млечни артикули ".

Те също по този начин допускат, че законодателството в последна сметка може да подкопае други закони на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията на парникови газове и поощряване на биологичното многообразие.
 Грета Тунберг: Законът на Екологичен потенциал за селското стопанство подклажда екологично опустошение
Грета Тунберг: Законът на Екологичен потенциал за селското стопанство подклажда екологично опустошение

Природозащитници настояват, че единствено 20% от плануваните разноски

В писмото си, адресирано до португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз, организациите споделят: " Насърчаването на по-широкото приемане на растителна диета е основно средство за реализиране на задачите на Европейски Съюз за излъчвания, понижаване на потреблението на земя и вода , както и попречване на по-нататъшно понижаване на биологичното многообразие в международен мащаб и неприятни практики за хуманно отношение към животните ".

" Неотдавнашно изследване на университета в Оксфорд откри, че без понижаване на излъчванията от нашата хранителна система ще бъде невероятно да се реализиран задачите на Парижкото съглашение за климата ", пишат те.

" Сега е моментът да поддържаме растителния бизнес, а не да го ограничаваме. С теоретичен консенсус , потвърждаващ, че растителната диета като цяло е по-добра за околната среда , държавните управления би трябвало да предизвикват потреблението на растителни храни и да поддържат марките в тази област ", изяснява Луиз Дейвис, началник на акции, политики и проучвания във веганското общество.

Грета Тунберг също се е прицелила в законодателството . Във вторник тя написа в Twitter: " Изпаднали сме в климатична и екологична обстановка. Какво да вършим? Знам! Хайде да забраним на растителните млечни артикули да демонстрират информация за алергени, които се продават в картонени кутии, като употребяват изображения на личните си артикули и изясняват въздействието на храните върху климата. Това ще оправи нещата. "

Говорителят за Европейски Съюз от Грийнпийс Джон Хайланд добави: " Предлаганата възбрана за термини като " овесено мляко " или " соево кисело мляко " е обвързвана единствено с едно - поддържане на свръхконсумацията на промишлено създадени млечни артикули в Европа , за което учените ни предизвестяват, че е злополука за природата и климата ".
 Грета Тунберг поучава: И за ковид, и за климата да се слушат учените
Грета Тунберг поучава: И за ковид, и за климата да се слушат учените

За Деня на Земята тя желае хората да се оправят и с двете рецесии едновременно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР