Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета

...
Екологичната комисия в Столичния общински съвет прие предложението на кмета
Коментари Харесай

Сидеров против вдигането на данъка за колите в София

Екологичната комисия в Столичния общински съвет одобри предлагането на кмета Йорданка Фандъкова да бъдат вдигнати налозите на притежателите на остарели коли. Вдигането на данъка е утвърдено от 7 от членовете на комисията и ще бъде подложено на гласоподаване от Общинския съвет в края на декември.

„ За повторно предложих да се отдръпна повдигането на налозите, само че предлагането ми не беше признато. Гласувах „ Против” повдигането на данъка и наказването на половин милион софиянци, тъй като не могат да си разрешат нови коли”, сподели Сидеров. По думите му от Нова година за софиянци се готвят повече заплащания.

Той е на мнение, че обществеността и цивилен организации би трябвало да изразят своя митинг против повдигането на тези налози, а Сидеров е подготвен да ги поддържа.

Припомняме, че водачът на АТАКА и общински консултант в София още преди седмица се разгласи изрично срещу повишението на каквито и да било налози и изключително този за колите.

По време на предходното съвещание на комисията по околна среда в СОС Сидеров разкритикува общинската администрация, че не разполагат с данни за броя на електрическите коли и тези с газови уредби и все пак ще санкционират водачите да заплащат повече, въпреки че те не замърсяват въздуха.

В допълнение той сподели, че повдигането на налога няма да докара до по-чист въздух, а до обществено неодобрение.

Стана ясно още, че комисията е одобрила и повдигане на налога при продажба на парцели и коли (възмездно придобиване), което ще натовари хиляди софиянци. Сидеров гласоподава „ Против” и това искане на Фандъкова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР