Екологичната активистка Грета Тунберг призова младите хора в Италия в

...
Екологичната активистка Грета Тунберг призова младите хора в Италия в
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Възрастните се държат така, сякаш няма утре

Екологичната активистка Грета Тунберг прикани младежите в Италия в петък да се възползват от идващото десетилетие за битка с изменението на климата и упрекна международните водачи, че работят „ като че ли няма на следващия ден “, цитира думите й AFP.

Тийнейджърката от Швеция, която тази седмица бе оповестена за „ Човек на годината “ от списание Time, прикани младите деятели на митинга „ Петък за бъдеще “ в северния италиански град Торино да трансфорат 2020 година в „ година на деяние “,

"След по-малко от три седмици ще преминем в ново десетилетие и... не мога да опиша с думи какъв брой значимо ще бъде това десетилетие ", сподели Тунберг, облечена в жълт дъждобран.

"Това е десетилетие, което ще дефинира бъдещето ни. "

Тунберг упрекна международните водачи, които понастоящем участват на конференцията на Организация на обединените нации за изменение на климата в Мадрид, заявявайки, че "все още се пробват да избягат от своите отговорности ".

"Не е почтено възрастните дапрехвърлят отговорността за разрешаването на тази рецесия на младежите, които не са я почнали тази рецесия. Не е почтено, че би трябвало да вършим всичко това ", сподели тя. "Възрастните се държат по този начин, като че ли няма на следващия ден ", сподели Тунберг, като предизвести, че младежта "вече не може да приема това на следващия ден за даденост ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР