Екоинспекцията във Велико Търново проверява сигнал за мъртва риба в

...
Екоинспекцията във Велико Търново проверява сигнал за мъртва риба в
Коментари Харесай

Екоинспектори проверяват сигнал за мъртва риба в река Янтра

Екоинспекцията във Велико Търново ревизира сигнал за мъртва риба в река Янтра , оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Проверката е осъществена след сигнали за съществуване на умряла риба в региона на Стамболовия мост. Резултатите демонстрират, че в този сектор на река Янтра има липса на О2, само че поради летния интервал, тези стойности са присъщи за повърхностните води.

Причината за изчерпването на кислорода във водата може да се изясни с съществуването на огромно количество арестувани утайки/наноси, маловодието, високите температури и ниската скорост на реката, както и мощното замътване на водата от изобилния дъжд във вторник вечерта (9 август). Проверката е осъществена от специалисти на РИОСВ-Велико Търново, взаимно с Регионалната лаборатория в регионалния град към Изпълнителната организация по околната среда.

Взетите водни проби ще бъдат изследвани в лабораторни условия по индикатори: азот амониев, азот нитритен, азот нитратен, общ азот, ХПК, БПК5, орто РО4 (като Р), общ фосфор (като Р) и неразтворени субстанции, при което ще се откри дали е налично химическо замърсяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР