Екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на

...
Екипите на полицията и Столичен инспекторат започват засилени проверки на
Коментари Харесай

Полицаи и инспектори в баровете и дискотеките довечера

Екипите на полицията и Столичен инспекторат стартират засилени инспекции на нощни заведения и нощни заведения за съблюдаване на условието за понижен потенциал, според заповедта на министъра на опазването на здравето, оповестяват от Столичната община.

От през днешния ден, 23 октомври, със заповед на министъра на опазването на здравето се понижава потенциалът на посетителите в нощните заведения, като се позволява претовареност на местата не повече от един човек на 2 кв. м от чистата комерсиална повърхност на обекта.

Засилването на контрола и инспекциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения разискаха на съвещание на Софийския действен щаб за ограничение разпространяването на COVID-19, свикано от кмета на София Йорданка Фандъкова. На съвещанието участва и доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната РЗИ, оповестяват от общината.

На щаба се одобри препоръчаният от Столичната РЗИ логаритъм за бърза реакция на шефовете на детски ясли и градини и учебни заведения за дейности при обявен случай на COVID-19 на дете, възпитаник или лице от личния състав. Алгоритъмът цели да сътвори ясни правила за дейности на шефовете при открит случай на позитивен резултат за COVID-19 и следващо освобождение и слагане под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и логаритъм за деяние и в заведенията за обществени услуги, осведомят от общината.

Оперативният щаб одобри също да бъде обновена помощта за закупуване на артикули от първа нужда, храна и медикаменти, за възрастни самотни и заболели хора за да се понижи нуждата от излизане. Продуктите ще бъдат закупувани по предварителна поръчка. Заявки ще се одобряват от понеделник, 26 октомври 2020г. в оперативния център на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община на телефон 02/9041397.

Продължава контролната активност за носене на персонални защитни средства в търговски обекти, магазини и в градския превоз.

През последния ден екипите на Столичния инспекторат са ревизирали над 900 търговски обекти и са съставили три акта, показват от общината.

В градския превоз (наземен и метро) са формирани 5 акта. Полицейските екипи са създали също 40 предизвестия на малолетни лица и 42 полицейски разпоредби за неналичието на маски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР