Екипите на „Пътна полиция“ към ОДМВР- София са в готовност

...
Екипите на „Пътна полиция“ към ОДМВР- София са в готовност
Коментари Харесай

„Пътна полиция“ засилва контрола по празниците

Екипите на „ Пътна полиция “ към ОДМВР- София са в подготвеност за подкрепяне, контролиране и надзор на трафика по отношение на идните Великденските празници. Това оповестиха от ОДМВР - София.

Във връзка с упования натоварен трафик преди и след поредицата почивни дни е направен проект и основана организация за обезпечаване сигурността на придвижването по главните пътни артерии на територията на ОДМВР- София, осъществяване на непоколебим надзор над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на придвижване в лентата за спешно прекъсване на автомагистралите. На територията, обслужвана от регионалната дирекция, ще бъдат ситуирани оптимален брой полицейски екипи, които да подкрепят придвижването и да наблюдават за недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването.

От ОДМВР- София обръщат внимание, че глобата за придвижване в спешната лента при първо нарушаване е в размер на 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера Санкцията за нарушение на възбраната за придвижване на МПС над 12 тона е в размер на 300 лв. и 1 месец отнемане от правоуправление по отношение на лидера и прекъсване на МПС от придвижване за 1 месец по отношение на притежателя.

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание /неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство/, както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването.

Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи ОДМВР- София осведоми, че ще бъде прилагана нулева приемливост към всички извършители. Водачите, които с рисковото си държание на пътя заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, ще бъдат глобени с цялата суровост на закона!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР