Екипите на БКС и Пожарна безопасност продължават да отстраняват щетите,

...
Екипите на БКС и Пожарна безопасност продължават да отстраняват щетите,
Коментари Харесай

И военните се включиха в спасяването на Враца, поривите са над 130 км/ч

Екипите на БКС и Пожарна сигурност не престават да отстраняват вредите, нанесени от ураганния вятър. В взаимната акция се включиха и 30 служещи от Военно формирование 54 990 – Враца. Приоритетно се отстраняват паднали или изкоренени дървета, надвиснали покривни структури, керемиди и предмети, които заплашват живота и здравето на преминаващите, оповестяват от община Враца.
Поривите напразно още веднъж са с огромен интензитет и скорост над 130 км/ч. В локалната администрация са получени десетки сигнали за паднали дървета, външни изолации на жилищни здания, стълбове на уличното осветяване, пътни знаци, прекратени електропроводници и детайли от инфраструктурата.
В част от обитаемоте места на Враца и кварталите има от време на време спиране на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното сдружение не престават работа.
Припомняме, че по предложение на Кризисния щаб към Община Враца 19 януари е разгласен за неучебен. Призоваваме жителите да се придвижват с нараснало внимание, а в случай че е допустимо – да лимитират излизането отвън домовете си.
От Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха червен код във Враца за доста рисково време. В края на деня и на 20 януари се чакат обилни превалявания от дъжд.
Сигнали могат да бъдат подавани на: 0885 118 857.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР