"Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители започнаха демонтажа на

...
"Екипи от инженери на „Метрополитен“ и строители започнаха демонтажа на
Коментари Харесай

Фандъкова показа СНИМКИ от аварията в метрото и разкри причината за случилото се

"Екипи от инженери на „ Метрополитен “ и строители започнаха демонтажа на релсите в 30-метров сектор преди станция „ Хаджи Димитър “. Вчера към 18 ч получихме сигнал от дежурния диспечер за надигане на релсовия път ".

Това заяви във "Фейсбук " столичният кмет Йорданка Фандъкова.

И разясни:

"Движението на влаковете беше спряно незабавно. При отклоняване на релсите над 5 мм се задействат системите за сигурност, които са реагирали незабавно.

След демонтажа на релсите, стартира и ремонт на траверсите и бетона на релсовия път. В момента се работи с дребна строителна техника, а след среднощ, когато спре придвижването на влаковете по третата линия, ще влязат по-големи машини и вагони, с които да се извозят материалите.

Този сектор е най-ниската точка от трасето и до него минава Перловска река. Дъното на тунела е на 18 м дълбочина, като при повдигането на равнищата на подземните води, налягането на водата доближава над 15 тона на кв. м.

С разкриването на сектора ще се откри повода, довела до надигане. До момента е ясно единствено, че високото равнище на подземните води е повишило водния натиск, което най-вероятно е повода за надигането на релсовия път.

За да подсигуряваме цялостна сигурност и да не се допусне компрометиране на оборудването, ще бъдат направени спомагателни сондажи.
Преди да има изясненост за аргументите, не може да се даде прецизен период за възобновяване на придвижването в сектора.

Всички средства за отстраняването на казуса са за сметка на изпълнителя в границите на гаранцията на обекта.

Последната станция от третата линия остава затворена, за което сме обезпечили рейсове, които се движат по маршрута от спектакъл „ София “ до бул. „ Вл. Вазов “.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР