Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще помагат на

...
Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще помагат на
Коментари Харесай

Доброволци се включват в помощ на спешните медици във Варна

Екипи от Доброволното формирование към Община Варна ще оказват помощ на медиците от " Бърза помощ " при преместването и превозването на трудноподвижни заболели.

" Работата на незабавните центрове доста се усили и системата се задъхва. Екипите в колите за спешна помощ са единствено с водач и доктор, по тази причина сме в подготвеност да оказваме подпомагане при преместване на хора от жилището до колата за спешна помощ и от колата за спешна помощ до болничното заведение ", показа инж. Руси Русев, началник на формированието.

Доброволците могат да се отзоват на сигнал в границите на до 20 минути. " Получили сме от Община Варна цялостни комплекти с персонални защитни средства - маски, ръкавици, дезинфектанти, шлемове и гащеризони, които при потребност ще бъдат обновявани ", добави инж. Русев. Вчера част от тях помогнаха на стара жена с увреждания, която трябваше да бъде превозена за хемодиализа.

В началото на пандемията доброволците от формированието се включиха в помощ на възрастни, самотни и трудноподвижни хора, които нямаха опция да си пазарят сами хранителни артикули и медикаменти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР