Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по

...
Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по
Коментари Харесай

Ураганният вятър отнесе покриви и прекърши стълбове и дървета

Екипи на община Враца започнаха оглед на вредите, нанесени по къщите от ураганния вятър в събота вечер, предава БНР.

До 120 километра в час са били поривите напразно тази нощ във Враца и региона на общината. В някои села има къщи с отнесени покриви. Прекършени са бетонни електрически стълбове, съборени са ламаринени огради и са паднали десетки клони и дървета.

Нанесени са вреди на доста коли. Към момента няма данни за хора без ток, само че през нощта на доста места е имало дълго спиране на електрозахранването.

Има леко потърпевши жители от паднали керемиди, сподели пред " Фокус " кметът на Враца Калин Каменов. За благополучие няма съществено потърпевши хора.

Пет обитаеми места от област Пазарджик са без ток поради повреди вследствие на мощния вятър, оповестиха от електроразпределителното сдружение. Става дума за Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо.

През миналото денонощие пожарникари и спасители са взели участие в общо 104 избавителни интервенции, съгласно данни на Министерство на вътрешните работи. Голяма част от тях са били свързани със сигнали за закъсали коли, паднали дървета, избавяне на животни, премахване на предмети, подпомагане на жители, отводнявания на административни и частни здания.

Само до 09.00 часа през днешния ден са получени сигнали за над 50 катастрофи в страната, 20 от които са зародили на територията на София. Всички столични екипи на пожарната са ориентирани към адреси за премахване на паднали дървета, ламарини и мазилки. Няма потърпевши хора.

Около 10 са сигналите за паднали или рисково надвиснали от мощния вятър дървета на територията на област Пловдив. Повечето сигнали касаят региона на Асеновград, където поривите напразно са били най-силни

Във връзка със мощния вятър в София шест екипа на дирекция Аварийна помощ и предварителна защита са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и елементи от билбордове. Презсистемата 112 са получени близо 100 сигнали от през вчерашния ден следобяд до тази заран, 18 март, оповестява пресцентърът на Софийска община.

Екипите на спешна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и активността по разчистване и обезопасяване продължава. Отстранени са рискови клони на ул. Българска ливада, паднали клони на ул.Искър върху контактно-кабелната мрежа.

За неделя прогнозата за времето е за продължение напразно сдържан до мощен, като се чакат превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР