Екипът на Световната здравна организация, който проучва произхода на пандемията

...
Екипът на Световната здравна организация, който проучва произхода на пандемията
Коментари Харесай

Екип на СЗО провери пазара в Ухан

Екипът на Световната здравна организация, който изследва произхода на пандемията от ковид , посети пазар а в Ухан , считан за източник на болестта, предадоха БГНЕС и Българска национална телевизия.

Екипът е видян да се разхожда из разнообразни елементи на един от най-големите пазар и в Ухан дружно с представители на китайската администрация. Групата, формирана от ветеринарни лекари, вирусолози, епидемиологи и специалисти по сигурност на храните, посети две лечебни заведения в центъра на ранното огнище - болница Ухан Джининтан и интегрираната болница за китайска и западна медицина Хубей.

СЗО разгласява в Twitter известие, че екипът възнамерява да посети лечебни заведения и пазар а за морски блага в Ухан , с който се свързват доста от първите случаи на заразяване. Мисията е политически натоварена, защото Китай се пробва да отхвърли виновността за хипотетични неточности при ранната си реакция на огнището.

Китайското държавно управление разпространява теории, неподкрепени от доказателства, че огнището може да е почнало с импорт на замразени морски блага, инфектирани с вируса - концепция, изрично отхвърлена от интернационалните учени и организации.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР