Екипът на Очно отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал подари безплатна

...
Екипът на Очно отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал подари безплатна
Коментари Харесай

Благотворителна операция от очни лекари за 80-годишна жена

Екипът на Очно поделение в МБАЛ „ Централ Хоспитал " подари безвъзмездна интервенция на 80-годишната Анка от Белово.
Пациентката страда от катаракта, както е по-известна старческо перде, и от диабетна ретинопатия, зрението на двете й очи е мощно понижено и съвсем нищо не вижда, уточни началникът доктор Димитриос Власиадис. Медиците оферират да я оперират и да й вграждат вътреочна леща, само че дамата отхвърля, тъй като не разполага с нужните средства.
Проблемът се позволява със подпомагане на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите и през днешния ден бе направена благотворителната интервенция.
Традиция е за всяка Коледа екипът на Очно поделение да прави хуманни жестове и да оказва помощ на хора в затруднено материално състояние, на които присажда изкуствени лещи. Този път зарадвахме 80-годишната жена точно на имения й ден - на Света Ана, означи доктор Власиадис.
„ За страдание броят на пенсионерите, които изпитват усложнения да заплатят импланти, да се оперират, след което да стартират да виждат по-добре, по никакъв начин не е дребен у нас, сподели той. - По тази причина при опция ние спомагаме на обществено слабите пациенти, в случай че са потърсили помощ. Проблемът е, че огромна част от тях знаят, че интервенцията е непостижима във финансов проект за тях и даже не вървят на обзор. "
Водещият експерт напомни, че катарактата е измежду водещите аргументи за слепота в международен мащаб. От нея са наранени близо 100 000 души у нас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР