Екипът на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев отчете

...
Екипът на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев отчете
Коментари Харесай

Събев: България ще разполага с авиационен оператор за медицински и специализирани операции

Екипът на министъра на превоза и известията Николай Събев регистрира активността си за интервала декември 2021 година - юни 2022 г ., оповестиха от пресцентъра на транспортното министерство. 

Според доклада  България ще разполага с държавен авиационен оператор за медицински и профилирани интервенции . До този миг нямаше построена национална система с координационен център за оказване на незабавна здравна помощ по въздух. През есента се чака да бъдат закупени на лизинг два хеликоптера за образование. На по-късен стадий е планувана доставката на още шест хеликоптера за незабавна здравна помощ. Осигурени и отпуснати бяха 60 млн. лв. за обезщетения на въздушните превозвачи за справяне с последствията от пандемията от COVID-19, показват от ведомството.

Започнати са процеси по излекуване на комерсиалните сдружения и второстепенните разпоредители с бюджет в системата на Министерството на превоза и известията посредством правене на цялостна визия за нов мениджмънт. Целта е да се употребяват ресурсите по най-ефективен и сполучлив метод за обезпечаване на финансова непоклатимост, както и да се внедрят нови технологии в системата. От министерството дават за образец усъвършенстване на разписанията и системата за онлайн издаване на билети в „ Холдинг БДЖ “ ЕАД.

Беше реализирано съглашение с концесионера на Летище София да възвърне капиталовата стратегия в цялостен размер и да стартира значимите вложения още тази година, показват от ведомството. 
Подобрява се трансграничният трафик – сухопътен, въздушен и воден, като един от главните цели на държавното управление. Целта е по-бързо напредване на пасажери, артикули и товари на изток, запад, север и юг, както и отваряне на повече транспортни връзки със прилежащите страни, Европа и Азия. Предстои възобновяване на фериботната връзка сред България и Румъния, Русе-Гюргево. След близо 30-годишно спиране държавният оператор „ Пристанище Бургас “ ЕАД подписа контракт за фериботна линия Бургас-Батуми-Бургас, България-Грузия. Честотата на ферибота ще бъде един път седмично и е от вида RO-PAX (пасажери и товари), осведомят от министерството.

Договорено е с румънската страна по едно и също време да се стартират предпроектните изследвания за градеж на пет нови моста над Дунав, се показва още в известието. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР