Екипът на Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие Свети

...
Екипът на Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие Свети
Коментари Харесай

Младежи от България и Македония рисуват в Пловдив

Екипът на Фондация Българска Памет и Детско художествено ателие „ Свети Кирил и Методий “, гр. Битоля  има удоволствието да ви предложения на откриването на детското художествено събитие „ Малък Монматър 2022 в Пловдив “, в което присъединяване ще вземат надарени младежи от България и Република Северна Македония. Откриването ще се състои на 30.06 в 10:30 ч. на Гребния канал в град Пловдив (в региона на Младежки център)

„Малък Монмартър“ е обичайно събитие, проведено от Детското художествено ателие „Свети Кирил и Методий“ в гр. Битоля, което за пръв път ще се организира отвън границите на районен съд Македония по покана на създателя и ръководител на Фондация Българска Памет доктор Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат опцията да рисуват обичайната и остаряла градска архитектура освен в най-стария жив град в Европа, само че и в София, където младежите ще прекарат един през целия ден.

След края на „Малък Монмартър 2022 в Пловдив“ рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-хубавите 8 ще получат специфични дарове, обезпечени от Фондация Българска Памет, която е хазаин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“, гр. Битоля е част от дългогодишната тактика на доктор Милен Врабевски за поддържане на положителните връзки сред районен съд Македония и България, включваща организирането на годишни семинари и събития за кариерно развиване на младежи от двете страни на границата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР