Екипът на Европейската комисия, който отговаря за преговорите по оттеглянето

...
Екипът на Европейската комисия, който отговаря за преговорите по оттеглянето
Коментари Харесай

Мишел Барние ще оглави работна група на ЕС за бъдещите двустранни отношения с Великобритания

Екипът на Европейската комисия, който дава отговор за договарянията по отдръпването на Англия от Европейски Съюз, ще се трансформира в работна група за връзки с Обединеното кралство и ще стартира работа на 16 ноември, заяви през вчерашния ден Европейска комисия, представена от Ройтерс.

Работната група ще стартира да работи, без значение от развоя на нещата с Обединеното кралство.

Тя ще бъде управлявана от настоящия основен договарящ на Европейски Съюз за Брекзит, 68-годишният французин Мишел Барние и ще завърши договарянията за развода. Групата ще е подготвена за вид "без договорка " и ще дава отговор за бъдещите връзки с Лондон.

"След като съглашението за овакантяване бъде утвърдено от английския парламент, а Европейският парламент даде единодушието си, Европейски Съюз е подготвен незабавно да стартира работа за подготовка на договаряния за бъдещите ни взаимоотношения с Обединеното кралство, при цялостно ценене на директивите на Европейския съвет ", уточни Европейската комисия в известие.

Работната група ще координира активността на Европейската комисия по "оперативни, юридически и финансови въпроси, свързани с Брекзит ", съобщи ДПА.

Лондонският в. "Файненшъл таймс " заяви през вчерашния ден, представен от ТАСС, че работната група ще координира бъдещи двустранни търговски договаряния, съдействие в съдебно-процесуалната система, в отбранителната сфера и външната политика.

Вестникът цитира Барние, че "Брекзит не е краят на историята ", а "Великобритания си остава другар, съдружник и сътрудник ". Барние счита, че ще може да извършва отговорностите си като началник на работната група до 4 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР