Екипът на Actualno.com ви представя най-важното от неделя, 23 септември

...
Екипът на Actualno.com ви представя най-важното от неделя, 23 септември
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 септември

Екипът на Actualno.com ви показва най-важното от неделя, 23 септември в обичайния информативен бюлетин.
ХАВИЕР СОЛАНА: ПРЕСПАНСКИЯТ ДОГОВОР - НАДЕЖДА ЗА РЕГИОНА
Преспанският контракт, написа Солана " предлага резистентен модел за разрешаване на разногласия на други места, тъй като той въплъщава повсеместен метод за решение на спорове въз основа на заричане за взаимно споделени дълготрайни изгоди ".
МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ БОЙКОТИРА РЕФЕРЕНДУМА НА 30 СЕПТЕМВРИ
" Аз към този момент гласувах. Гласувах преди 27 години, на 8 септември 1991 година. Аз бях един от тези, които дадоха своя глас за суверенна и самостоятелна Република Македония, със свое име и достолепие. Не правя отстъпка от тази концепция ", споделя Георге Иванов.
" КОХА ДИТОРЕ ": ТАЧИ ДАВА СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА СЪРБИЯ СРЕЩУ ПРЕШЕВСКАТА ДОЛИНА
Според изданието Тачи ще върне на Сърбия следните общини: Лепосавич, Зубин Поток и Лешак. Срещу тях той чака да получи от Белград Прешевската котловина, в която влизат трите общини Буяновац, Прешево и Медведжа. Те се намират в югозападната част на Сърбия, граничат с Косово и са обитаеми най-вече с етнически албанци.
КОСОВО- БОМБАТА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ НА БАЛКАНИТЕ
Откакто албанското етническо управление на Косово разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година, територията остава противоречива и отчасти суверенна. В сегашния миг тя е приета от 110 най-различни по мощ и въздействие страни по света от Съединените щати и Германия до Малави и Вануату. Въпреки това суверенитетът на Косово остава de facto; тя към момента не е член на Организацията на обединените народи, има далечни вероятности за влизане в Европейския съюз и към момента значително зависи от дипломатическото спонсорство на страните настойници, които приказват в нейна отбрана.
ЖУРНАЛИСТИ В АРЕСТА СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ С ЕВРОФОНДОВЕ В ГЪРЦИЯ
Средствата от Брюксел са били предопределени за подобряването на живота на мигрантите в Гърция - за така наречен " горещи точки ". Двамата публицисти са арестувани след подадена тъжба от страна на министъра на защитата Панос Каменос.
ДВАМА ОСТАВАТ В АРЕСТА СЛЕД ГРАБЕЖА НА РОЖЕНСКИЯ МАНАСТИР
Съдът постанови най- тежката мярка за неотклонение - задържане под стража за юриста от Сандански Стефан Матеев, основател и участник в обира и за пълнолетния негов съизвършител Ю.М. По отношение на другите двама обвинени, които са малолетни, съдът постанови да бъдат под контрол на контрольор от Детска педагогическа стая.
СЪДЪТ ПОСТАНОВИ: СКЛАДОВЕТЕВ КАРНОБАТ ОТВАРЯТ ДО 24 ЧАСА
Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски. Фабриката за спиртни питиета в Церковски и заводът за бутилиране във Венец остават запечатани за още един ден. Складовете на " Винпром Карнобат " бяха запечатани от митнически инспектори, а служащи два дни стачкуват и блокират пътища.
МИТНИЦИТЕ: МНОЖЕСТВО СА НАРУШЕНИЯТА ВЪВ " ВИНПРОМ КАРНОБАТ "
„ В хода на инспекциите и на обследването на софтуерния развой, чиновниците на Агенция „ Митници” откриват съществуването на кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, алкохол, без това извеждане да бъде следено от измервателни средства и без да бъде регистрирано. Кранът е инсталиран над водопровод, над циркулационен изпарител преди средство за премерване и надзор. Този циркулационен изпарител е обвързван с дестилационна колона, т.е. е част от цялостната софтуерна скица за произвеждане на акцизна стока - етилов алкохол”, сподели зам.-директорът на митниците.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ: КРАСИМИР ВЛАХОВ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ
Вече има извършени диалози в ръководещата коалиция по бъдещата номинация за парламентарен арбитър и това ще бъде Красимир Влахов - до неотдавна заместник-председател на Върховния касационен съд. Това заяви водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
ЗАЩО 140 ТВОРЦИ БОЙКОТИРАТ ЕВРОВИЗИЯ?
Британскиат вестник Гардиън разгласява отворено писмо, подписано от 140 музиканти, писатели, артисти, режисьори, писатели и поети, в което те приканват за протест, в случай че фестивала за избор на ария се организира в Израел, който от години нарушава човешките права на палестинците. Сред подписалите са и шестима израелски художници - Авиад Алберт Михал Сапир, Охал Грицер Йонатан Шапиро Даниел Равицки и Дейвид Оп.
ТОМ КРУЗ И ВАЛ КИЛМЪР В ТОП 5 НА ЛЮБОВНИЦИТЕ НА ШЕР
С Том Круз се срещнала на сватбата на Шон Пен и Мадона през 1985 година, когато артистът е едвам на 22 години. Тя описа, че във връзката им имало красива романтика и че той е един от петте най-хубави любовници в листата й със завоевания. За Вал Килмър разказите на дивата са още по-смели, споделяйки, че до момента в който го целувала, тя чувствала, че главата й като че ли ще се отдели от тялото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР