Екипът на Actualno.com представя най-важните новини от днешния 7 март

...
Екипът на Actualno.com представя най-важните новини от днешния 7 март
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 8 март

Екипът на Actualno.com показва най-важните вести от днешния 7 март

Това е голям проблем, защото на процедура лишава права на хора, които не са имунизирани. Ваксината е доброволна, само че с имунизационен паспорт, става наложителна, другояче не можеш да пътуваш. Това съобщи в предаването " Студио Actualno " доктор Стойчо Кацаров, ръководител на управителния съвет на Центъра за отбрана правата в опазването на здравето, разяснявайки дебата към въвеждането на така наречен имунизационен паспорт.

Ситуацията с COVID-19 в страната е под надзор. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след среща с шефовете на 28-те РЗИ-та в страната, Националният действен щаб и Националния имунизационен щаб, съобщи БТВ.

За момента на територията на София към момента има свободни кревати за заболели от ковид. Това съобщи ръководителят на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

Преболедувалите е задоволително да бъдат имунизирани с една доза, като поучавам това да е есента. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб.

В обществените мрежи се появи история за трагичните последствия от имунизацията против ковид на млад мъж от региона на Брянск. В момента 19-годишният Кирил е неподвижен и приет в болница. С каква съответно ваксина е имунизиран младежът с сътрудниците си, не се споделя. Известно е единствено, че имунизацията е сложена при започване на февруари.

Сериозни статистически данни от Перу наливат вода в мелницата на учените, които твърдо имат вяра, че лекарството " Ивермектин " оказва помощ против COVID-19. Според представен от уеб страницата TrialSiteNews (подробности на британски какъв е този уебсайт има в материал на авторитетното издание Businesswire) разбор, изработен на база формалните данни от перуанската здравна система, от момента на въвеждане на всеобщата приложимост на " Ивермектин " в латиноамериканската страна има трагичен спад на смъртността от COVID-19.

На актуализирания уебсайт на българската прокуратура има една не доста забележима секция, в която юристи, публицисти, жители и всеки заинтригуван може да прави информации за придвижването на несъмнено досъдебно произвеждане или инспекция, стига да знае номера на прокурорската кореспонденция. Така е на доктрина.

Колониалната епоха не е завършила, тя е единствено трансформирана и през днешния ден се практикува безнаказано в Европа, написа полският професор Анджей Новак в последния брой на изданието Wpis. В публикацията той изяснява, че някогашните европейски колониални сили и Германия към момента смятат Източна Европа за „ по-нисша “ и я възприемат като последната си колония.

Недоволство по отношение на неуспехите при оправянето с пандемията, кавги: известността на Ангела Меркел и немските консерватори понижава седмица преди районните избори, които ще изиграят ролята на тест преди парламентарните избори в края на септември. Това написа в репортаж от Берлин Ясин Льо Форестие от Франс прес, обощава БНР, като се базира и на други източници.

Американският конгрес разисква опцията за ограничение на правата на президента Байдън да употребява военна мощ в чужбина, оповестява в разбор Gazeta.Ru.

Неотдавнашната дипломатическа свада сред Русия и Европейския съюз, вследствие на която съветският външен министър Сергей Лавров заплаши Русия да приключи връзките с 27-те европейски страни, е единствено последната цепнатина в връзките на Русия със Запада, смята американското издание National Interest под заглавие „ Putin and the Russian Dilemma ”.

Международният ден на дамата се чества всяка година на 8 март. Това е ден за интернационално самопризнание на икономическите, политическите и публичните достижения на дамите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР