Екипажите на минен ловец Цибър, фрегатата Смели и на корветите

...
Екипажите на минен ловец Цибър, фрегатата Смели и на корветите
Коментари Харесай

142 години от създаването на българските Военноморски сили

Екипажите на минен ловджия " Цибър ", фрегатата " Смели " и на корветите " Бодри " и " Решителни ", които през тази година сполучливо участваха в действия в непрекъснатите военноморски групи на НАТО в Средиземно море и в Черно море, бяха дебаркирали на кея на Морска гара, с цел да се трансфорат в център на тържествата. Точно в 9 часа на борда на корабите стартира ритуала по издигане на флаговете за разцветяване.

Служебният министър председател Стефан Янев поздрави курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ", които през днешния ден получиха лейтенантските си пагони.

" В момента имаме един военноморски флот, който се оправя с поставените задания и една добра основа и един добър контейнер за фрагменти, за доста специалности и доста компании в морския бизнес ", сподели Янев.

Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и отличник на специалността " Корабни машини и механизми за Военно-морските сили ".

" За мен военната специалност е предопределение и аз извънредно доста се веселя, че ще съумея да послужвам на родината си и на българите ", сподели Марков.

Курсантите тази година са 17, измежду тях и три дами.

" Тази година за мен мина доста сполучливо. Много достижения в региона на спорта, образованието. Спечелих премия " Студент на годината ", сподели Десислава Вълчева-мичман.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР