Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили започват от днес

...
Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили започват от днес
Коментари Харесай

Започва съвместната летателна тренировка Тракийска пепелянка - 2022“

Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили стартират от през днешния ден осъществяването на задания в взаимната летателна подготовка „ Тракийска пепелянка - 2022 “. В нея вземат участие сили и средства от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и на Съединени американски щати в Европа.

В рамките на две седмици, в интервала от 8 август до 19 август 2022 година, в българското въздушно пространство ще се проведат взаимни полети и ще се извършват задания, характерни за родовете авиация и противовъздушна защита (ПВО), чиято трудност ще нараства с хода на подготвителните дейности. Основната им цел е обвързвана с подготовка на силите за взаимно присъединяване в съдружни интервенции, оповестяват от Министерство на защитата.

От българска страна вземат участие военнослужещи от базата за Командване, ръководство и наблюдаване, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задания по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна защита от състава на Военновъздушни сили и Сухопътни войски.

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцките военновъздушни сили с техните F-16 ще организират полети с политане и кацане от своите бази за непрекъсната дислокация.

Военнослужещи от състава на американските Военновъздушни сили ще обезпечават дейностите на авиацията на полигон Елена.

Съвместната подготовка „ Тракийска пепелянка “ се организира годишно от 2010 година и дава благоприятни условия на военновъздушните сили на страните-участнички да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среда.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР