Екипажът на военния самолет Спартан, който от Варна до София

...
Екипажът на военния самолет Спартан, който от Варна до София
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV говори екипажът, превозил бебето: Мисията беше много трудна


Екипажът на военния аероплан " Спартан ", който от Варна до София и довечера е на задача, този път обаче става въпрос за донорска обстановка.

Последните две задачи на самолета са били доста сложни. Това заяви за bTV помощник-командир старши лейтенант Калоян Атанасов, който взе участие в полета, транспортирал 19-дневното бебе от Варна до София.

„ Сблъскахме се с много дъжд, сняг и лед, само че когато водачите си следват вярно процедурите, полетът протича изцяло обикновено, макар тези неприятни метеорологични условия. Мога да кажа единствено, че макар всичките неволи, ние постоянно сме изцяло задоволени, когато помогнем на бедстващ човек “, сподели помощник-командирът.

Всяка задача, обвързвана с човешки живот, е прочувствена, описа пред bTV капитан Николай Георгиев:

„ Особено прочувствено е, когато имаме на борда непълнолетен пациент и когато знаем, че в някаква степен неговото здраве и живот зависи от нашата работа. Аз също съм родител, също имам малко дете и по тази причина съм много прочувствен в такива обстановки, само че се старая да бъда експерт, както и целият ми екип. Такива бяхме и през вчерашния ден, бяхме на своето място. Искам да уверя обществото, че в състава на 16-та транспортна авиобаза има задоволително готови хора, които сме подготвени по всяко едно време да се притечем на помощ, когато има такава нужда “,

Той се обърна към политиците и ги прикани по-често да се случват такива задачи, тъй като доста хора се нуждаят от такава помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР