Екип от учени от Университета Екс-Марсилия във Франция са възстановили“

...
Екип от учени от Университета Екс-Марсилия във Франция са възстановили“
Коментари Харесай

Учени „съживиха“ седем древни вируса, открити във вечната замръзналост на Сибир

Екип от учени от Университета Екс-Марсилия във Франция са „ възстановили “ седем антични вируса, открити във безконечната заледеност на Сибир. “Най-младият ” от тях е замразен за 27 хиляди години, а най-старият – 48,5 хиляди години. Според вирусолога Жан-Мишел Клавери 48,5 хиляди години са безспорен връх за възобновени вируси.Всичките седем вируса, в това число тези на 48,5 хиляди години, принадлежат към групата на пандоравирусите – великански вируси, открити през 2013 година Най-старият получи научното название „ Pandoravirus yedoma “ в чест на планината в Североизточен Сибир, където е открит.Възстановените пандоравируси са открити в проби от безконечна заледеност на дълбочина 16 метра в Якутия, както и в Камчатка. Три от тях към този момент са познати на учените, само че четири са от изцяло нов тип.

 15791102 - Учени „ съживиха “ седем антични вируса, открити във безконечната заледеност на Сибир
Пандоравирусите са дълги един микрометър и необятни 0,5 микрометра, което значи, че могат да се видят със светлинен микроскоп.
Посочва се, че всичките седем възобновени вируса не са рискови за хората, растенията и животните, и могат да заразят единствено едноклетъчни организми – амеби.През 2014 година професор Клавери заяви за “съживяването ” на два антични вируса открити в Русия, чиято възраст е към 30 хиляди години.Четете още: Ново проучване предизвестява, че бясът има капацитет да мутира като „ зомби вирус “Поради световното стопляне от ден на ден и повече безконечна заледеност стартира да се топи, разкривайки области, които са замръзнали от десетки хиляди години. Изследователите откриват добре непокътнати остатъци от животни, както и вируси.Тези антични вируси са доста плашещи за някои учени, тъй като макар, че пандоравирусите, упоменати от нас, не са рискови за хората, животните и растенията, други антични вируси могат да бъдат извънредно рискови и на доктрина могат да причинят епидемии от заболявания.В своята изследователска публикация Клавери и някои от сътрудниците му загатват тези опасения, като показват, че освобождението на живи бактерии или археи, които са останали в криптобиоза във постоянно замръзналата земя в продължение на милиони години, е евентуален „ проблем за публичното здраве “.Те пишат: “Ситуацията би била доста по-катастрофална при положение на болести при растения, животни или хора, породени от възраждането на античен незнаен вирус. Както за жалост е добре документирано от скорошни, и продължаващи, п@ндемии, всеки нов вирус, даже тези, свързани с известни фамилии, съвсем постоянно изисква създаване на високоспецифичен медицински отговор. ”
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР