Екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания

...
Екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания
Коментари Харесай

Дания изпрати лекари и сестри да помагат в Румъния с тежко болни пациенти от COVID-19

Екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания дойдоха в Румъния в сряда вечерта, ще оказват помощ на румънски лекари при случаи на тежко заболели пациенти от COVID-19 , оповестяват румънските медии.

" По искане на Румъния за здравна помощ по Европейския механизъм за гражданска отбрана , екип от трима лекари и шест медицински сестри от Дания ще реализира през идващите дни доброволна филантропична задача в поддръжка на румънските здравни служащи в рецесията в опазването на здравето ", разяснява румънският отдел за изключителни обстановки (DSU) в изказване за пресата.

Работейки дружно с датския медицински екип, ще има чиновници от Датската организация за ръководство на изключителни обстановки .

DSU добавя, че помощта, предоставена от профилирания личен състав от Дания , е предопределена най-вече за тежко и сериозно заболели пациенти с COVID-19 , които са интубирани или механично вентилирани в интензивно поделение или се нуждаят от О2, признати в Националния институт по инфекциозни болести " Доктор Матей Балс " в Букурещ.

" Европейската взаимност, материализирана в действителни дейности за поддръжка на всички страни, наранени от разнообразни изключителни обстановки, бе и продължава да бъде предварителната стъпка към това, което назоваваме в ръководството на изключителни обстановки връщане към естественото положение . Съвместните старания на целия екип, както на датския, по този начин и на румънския екип, са обилни, като главната задача е да се спасят допустимо най-вече животи . Искаме да благодарим на Европейската комисия, Координационния център за незабавно реагиране (ERCC) на Европейската комисия и Дания за тяхната поддръжка в битката с последствията от вируса SARS-CoV-2 ", се споделя в известието на DSU.
 България и Румъния остават без кревати за пациенти с Covid
България и Румъния остават без кревати за пациенти с Covid

Болниците и моргите в Румъния са пред колапс, слабата имунизация в двете страни е поради тайни теории
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР