Екип от роботи, трудолюбиви хора и иновативни машини създават в

...
Екип от роботи, трудолюбиви хора и иновативни машини създават в
Коментари Харесай

Зад кулисите: Вижте как Motorola сглобяват своите смартфони в Бразилия

Екип от роботи, работливи хора и новаторски машини основават в екип новата Moto G серия на компанията
Както може би знаете, в случай че следите постоянно Kaldata, при започване на февруари гостувахме на Motorola в Бразилия за премиерата на новите смарт телефони от G серията на компанията. Освен с забавните нови модели, позиционирани в междинния клас, които от дълго време се оферират в България, нашето посещаване на южноамериканската страна ще запомним и с още нещо – гостуването в една от най-големите заводи на компанията – тази в „ градчето “ Жагуариуна, намиращи се близо до Сао Пауло, където  се организира и самото събитие.
Фабриката се намира на към два часа път от мегаполиса, градът до нея е част от едноименния щат, а в нея работят 5500 души от целия регион
Производственият развой не стопира в границите на цялото денонощие, в границите на три смени, като се изключи уикенда, когато всички почиват.
 Домакините ни ни посрещнаха с чисто нови G7 Plus модели, които обаче предстоеше да забележим по какъв начин се сглобяват
Това на процедура е съвсем целия смарт телефон, преди да бъде съединен, конфигуриран и опакован. А по какъв начин става самата магия по събирането на тези елементи на куп – предстоеше да разберем.

 Самата подготовка, с цел да може външен човек да се озове във фабриката, даже откакто е получил нужните позволения е много съществено. На първо място не би трябвало да имате в себе си безусловно нищо, изключително направено от метал. Всякаква техника е безусловно неразрешена, освен поради конфиденциалност, само че и поради заплахата от внасяне на статично електричество. Задължени сте да облечете специфична престилка, а върху обувките си поставяте специфична каишка. Проверката преди да влезете е сериозна и се прави както от човек, по този начин и от машина, която мери проводимостта на тялото ви.

20-те публицисти от Европа бяхме разграничени на групи от по четирима и дружно с един „гид“, в нашия случай – един от супервайзорите ни помогнаха да разберем кое защо е. Това е обяснението и на фотосите.
Единственият смарт телефон, който бе позволен бе този на индивидът от фабриката, който снимаше това, което му посочим, а след особено утвърждение фотосите, които ще споделим в този момент с вас получиха утвърждение за пред необятната аудитория
 Мерките за сигурност са на доста високо равнище, само че никога във фабриката не се усеща някакво напрежение от това. Просто при работа на толкоз доста хора по едно и също време очевидно е много значимо всеки да е на мястото си и целият механизъм да работи безотказно. Разбира се, единствените които се пречкахме бяхме ние, всеки различен имаше своето място, което до колкото разбрахме е тъкмо изчислено съгласно редица здравни стандарти, както изискани от закона в Бразилия, по този начин и от нормите които Motorola е основала като компания.
По цялата поточна линия хората са разпределени по този начин, че да стоят прави няколко часа денем, след което да сядат, след което още веднъж да работят прави – по този начин, че да е здравословно за тях
Именно хората са едно от нещата, което очевидно са цензурирани от утвърдените за издание фотоси, евентуално поради уважението на персоналното им пространство. Но самоуверено мога да споделя, че те изглеждаха удовлетворени от това, което правеха, не се разсейваха обаче по никакъв метод и даже не ни поглеждаха. Много благо беше, че даже в тази студена атмосфера, множеството от хората, които работеха на компютър да речем бяха сложили своя фотография за декор, или даже бяха облепили монитора си със фотоси на околните си – по този начин както е във всеки офис.
Заедно с представители на някои от най-големите софтуерни медии, имахме опция да надникнем „ зад кулисите “, влизайки непосредствено по време на работния развой на фабриката
Всъщност това се случва извънредно рядко – даже и най-големите медии доста рядко са допускани толкоз във вътрешността, освен тъй като във фабриките няма място за любопитни публицисти, само че и тъй като всички компании въпреки всичко пазят тайните, които имат. И все пак, общителните ни домакини от Motorola се съгласиха, освен да ни разведат из фабриката, да ни обяснят по какъв начин работи всичко, само че ни разрешиха и да споделим с вас част от фотосите, които съумяха да създадем.
Вижте ги – допускаме ще ви е забавно и за вас да видите по какъв начин наподобява една модерна фабрика, в която се сглобяват настоящите смарт телефони, които към този момент могат да се купят и в България.
 В чисто софтуерен аспект, като се изключи че фабриката работи на правилото на поточните линии, подредени една до друга, ще ми е доста мъчно да изнеса някаква по-подробна техническа информация – една част от нея е конфиденциална, друга най-малко за мен остана неразбрана, само че като цяло концепцията и методът на работа който забелязах е една отлична композиция от автоматизация и човешка интервенция. Огромна част от процесите са изцяло автоматизирани и могат да работят даже в случай че хората отидат в отмора. Други обаче, най-много тези които касаят контрола са поверени на хора. Стотици хора, които един по един пипат на ръка всеки смарт телефон, който намира място в магазина.
Всичко стартира от слагането на чиповете, основаването на интегралните схеми и подготовката на дъното върху, която ще се построи самият уред.
  Въпреки че множеството процеси са изцяло автоматизирани, не малко е и човешката интервенция, както в този случай. Най-важните съставни елементи се слагат на ръка. Изключително бързо и точно.

 Машините обаче имат своята сериозна роля. Като едни от най-интересните са тези, на които е поверено самото сглобяване на целия телефон. Друга машина дава отговор за инсталирането на софтуера, което апропо става доста преди да се сложи екрана, както и други съществени елементи на смарт телефона.   Въпреки че тестванията на готовите артикули са поверени на главно на хора, има не малко неща като тестванията на екрани, които би трябвало да бъдат измерени и от машина. Всеки един смарт телефон се тества за редица неща – бляскавост на екрана, устойчивост, вярна сглобка и така нататък

 Във фабриката се употребяват много новаторски машини, както и технологии, има не малко роботи, които се употребяват за превоз. Между редиците с хора се движат автоматизирани платформи, пренасящи разнообразни съставни елементи – това е най-лесният метод дадени елементи да стигнат в точния миг до избрана част от поточната линия.
 Може би не сте се замисляли, само че кутиите, инструкциите и изобщо всичко в комплекта с даден телефон също се създава някъде
Motorola са намерили място в самата постройка, където кутиите се сгъват от специфични машини, малко преди смарт телефоните, идващи от друга посока да се слагат в тях. Проверката дали всичко е наред в дадена кутия се прави на няколко равнища. От една страна има човешка намеца, с цел да се огледа дали всичко наподобява добре, а на автоматизирано равнище всяка една кутийка се премерва дали е с вярното тегло.

 Визитата ни в една от най-големите заводи на Motorola търпя няколко часа, само че всичко беше толкоз забавно и динамично, че се мина на един мирис. Пред нас не бе разкрито доста от самия софтуерен развой по основаването на смарфоните, само че на процедура бяхме позволени пределно до мястото, в което се основават настоящите на пазара сега смарт телефони. Впечатляваща в действителност бе симбиозата сред хора и машини, които дружно работеха старателно и педантично, тъй че всеки, купил телефона си от магазина да усеща това хубаво възприятие, което се появява единствено когато отвориш кутийка с ново устройство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР