Екип от изследователи са направили интересно откритие, свързано със злополучния

...
Екип от изследователи са направили интересно откритие, свързано със злополучния
Коментари Харесай

Откриха спираща дъха златна огърлица в Титаник! Търсят собственичката с AI ВИДЕО

Екип от откриватели са създали забавно изобретение, обвързвано със злощастния Титаник, известният океански транспортен съд, потопен през 1912 г. Сред останките от кораба, потопен край крайбрежията на Северна Америка, те се натъкнаха на златна огърлица, която остана незабелязана повече от век. Решени да намерят фамилията на първия притежател на огърлицата, откривателите употребяват силата на изкуствения разсъдък (AI).

Неотдавнашният пробив стана вероятен с помощта на напъните на Magellan, основана в Обединеното кралство компания за дълбоководни карти, пише IFLScience. Компанията неотдавна показа сбирка от цифрови изображения, показващи невиждано равнище на подробност на останките на Титаник.

Впоследствие Magellan заяви, че техните изображения с необикновено висока разграничителна дарба са разкрили златна огърлица, направена от зъб на мегалодон, голям, липсващ тип акула. Феновете на кино лентата " Титаник " от 1997 година могат да създадат паралел сред тази невероятна находка и измислената история на именитото колие " Сърцето на океана ".

Възможно е тази новооткрита декорация да е знак на разменената деликатност сред влюбените.

Ричард Паркинсън, основен изпълнителен шеф на Magellan, изрази страхопочитанието си и възхищението си от находката, наричайки я " удивителна, красива и спираща дъха ". Паркинсън изясни, че Титаник се състои от две елементи и сред носа и кърмата има голямо поле от парчета, покриващо повърхност от три квадратни благи. Чрез деликатно картографиране екипът сполучливо разпознава тези комплицирани характерности.

Този упорит план събра голямо количество данни, общо 16 терабайта, които деликатно документираха мястото на злополуката. Изчерпателният набор от данни се състои от над 715 000 изображения и обширни 4k видеозаписи.

Постигането на тази цел изискваше пътешестване до мястото на злополуката, ситуирано на към 700 километра от източното крайбрежие на Канада, и потребление на отдалечено ръководени подводни транспортни средства за снимане на подробни изображения на морското дъно. Тези работи са осъществени на зашеметяваща дълбочина от почти 3800 метра под повърхността на водата.

Титаник е известният океански транспортен съд, който за съжаление потъна на 15 април 1912 година след конфликт с айсберг по време на първото си пътешестване от Саутхемптън, Англия до Ню Йорк. Трагедията лиши живота на минимум 1500 пасажери, а останките от кораба се утаиха на морското дъно, на дълбочина към 4000 метра под морското ниво, на към 740 километра от Нюфаундленд, Канада.

Последното място за отмора на Титаник остава неуловимо до септември 1985 година - 73 години след трагичната му гибел - когато в последна сметка е открито.


Изгубените съкровища на Титаник

Съгласно настоящите правила за запазване на потъналия транспортен съд и близките региони, на обществеността е строго неразрешено да изземва всевъзможни артефакти от това място. Въпреки това ограничаване, екипът на Magellan е припрян да събере откритата огърлица с нейното законно семейство. Използвайки силата на изкуствения разсъдък, те се стремят да открият и да се свържат с роднините на 2200 пасажери, които са били на борда на кораба по време на съдбовното му пътешестване.

Тяхната задача е да разпознават лицето, което в миналото е носило огърлицата, като деликатно проучат фрагменти от пасажери, качващи се на кораба, употребявайки технология за лицево различаване, с цел да открият съществуването на огърлицата и в последна сметка да разпознават нейния притежател.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР