Екип от историци секретно пренаписва руската история, САЩ тайно садят

...
Екип от историци секретно пренаписва руската история, САЩ тайно садят
Коментари Харесай

Десетте най-популярни конспиративни теории в Русия

Екип от историци секретно пренаписва съветската история, Съединени американски щати скрито садят нездравословни посеви в Украйна, гей-лобисти унищожават съветския морал, а Земята е плоска. Конспиративните теории от ден на ден превземат съветските медии. До този извод стига проучване на самостоятелния съветски вестник „ Ведомости “ и компанията за медиен мониторинг „ Медиалогия “. От разбора, в границите на който са били изследвани 43 000 медийни компании - телевизионни канали, радиа, новинарски уеб сайтове, печатни издания - излиза наяве, че най-популярните тайни теории участват през днешния ден до 9 пъти по-често, в сравнение с през 2011 година. Ето кои са 10-те най-популярни теории на заговора в съветските медии:

1. Историци заговорничат против Русия

Най-популярната тайна доктрина в съветските медии гласи, че група от историци се пробват да фалшифицират историята на страната. Според проучването на „ Ведомости “ и „ Медиалогия “, в интервала 2011-2017 тази доктрина се загатва 15 730 пъти. Дори водещи политици, измежду които президентът Владимир Путин и министърът на културата Владимир Медински, приказват за тези „ мними историци “. Изследването демонстрира още, че тази тайна доктрина става изключително известна по време на офанзивите против кино лентата „ Матилда “, в който се споделя за последния съветски цар. Тя влиза в синхрон и с разгорещените диспути към 100-годишнината от Октомврийската гражданска война и убийството на последното императорско семейство.

2. Тайно министерство ръководи света

Твърдението, че човечеството се намира под контрола на „ скрито министерство “, се популяризира и като доктрина за „ Новия международен ред “. Тази доктрина съдържа доста други брънки, свързани например с милиардера Джордж Сорос и семейство Ротшилд. Само през 2017 теорията за „ тайното министерство “ е упомената 1 365 пъти - шест пъти повече, в сравнение с през 2011.

3. СПИН няма

По време на Студената война в Съветския съюз се говореше, че Синдромът на добитата имунна непълнота е резултат от опити на американците. Днес конспиратори настояват, че СПИН в действителност няма. Това изказване звучи извънредно неуместно на фона на огромния брой ХИВ-позитивни в Русия.

4. Крие се, че генно модифицираните храни са рискови

За пръв път тази тайна доктрина излезе на бял свят по съветската държавна телевизия. В едно нейно предаване се твърдеше, че Съединени американски щати купуват земя в Украйна, където ще се засяват нездравословни генно модифицирани култури. А това щяло да докара до апетит. През предходната година тайната доктрина, обвързвана с ГМО, е била упомената 1 351 пъти - 10 пъти повече, в сравнение с през 2011.-->

5. Извънземни скрито ни управляват

Между 2011 и 2017 година странното изказване, че влечуги и извънземни управляват света, се среща 18 102 пъти. През 2013 една съветска кандидат-кметица подвигна звук с изявлението си, че пришълци от друга планета живеят в планински район в южна Русия. Там извънземните били избили антична славянска цивилизация.
 нло ThinkStock/Getty Images
6. Американците не са кацали на Луната

Конспиративната доктрина, че галактическият транспортен съд Аполо 11 в никакъв случай не е кацал на Луната, е известна освен в Русия. Изследването на самостоятелния съветски вестник „ Ведомости “ и компанията за медиен мониторинг „ Медиалогия “ демонстрира, че за интервала 2011-2017 тя се загатва 6 608 пъти в съветските медии. Впрочем, това мирогледно умозаключение влиза в съвършен синхрон с цялостната антиамериканска агитация на Кремъл.

7. Крие се, че имунизациите са рискови

Вълната от съмнение към имунизациите се надигна преди към 20 години - при това в международен мащаб. Почитателите на тайните теории настояват, че негативното им влияние върху човешкото здраве преднамерено се укрива. Според тази заговорническа доктрина, имунизациите в действителност са биологична офанзива. И този мироглед съответствува с духа на кремълската държавна агитация.

8. Гей-лобисти унищожават съветския морал

Труден е животът на хората с друга полова ориентировка в Русия. В тази страна има даже закон, който не разрешава разпространението на „ агитация на нетрадиционните полови връзки “. Тъй че тайната доктрина под номер 8 не трябва да Ви изненадва. Според нея гей лобисти (подобно на групата историци, упоменати по-горе) целят да дестабилизират съветското общество. Това изказване се среща в формалния орган на съветската държавна агитация „ Спутник “, както и по телевизионния канал РЕН ТВ.

9. Земята е плоска

Конспиративните теории си имат и доайен: „ Земята е плоска! “. Колкото и да е неразбираемо, известността на този мироглед продължава да пораства. Наградата за най-хубава просветителна програма в Русия за 2017 завоюва създателят на телевизионно предаване, в което се твърдеше точно това: „ Земята е плоска! “.

10. Масоните ръководят света

Теорията за господството на скрито масонско общество се среща постоянно и другаде по света. Нейните последователи имат вяра, че в дъното на многочислени заприказва, преврати и революции от последните епохи стоят точно масоните. През 2017 година тази тайна доктрина е била упомената в съветските медии шест пъти повече, в сравнение с през 2011.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР