Екип от бизнес доброволци от NN България подкрепи учениците в

...
Екип от бизнес доброволци от NN България подкрепи учениците в
Коментари Харесай

80 ученици от 13 града решаваха казус свързан с осигурителната система

Екип от бизнес доброволци от NN България поддържа учениците в търсенето на модерни решения

Иновационен лагер с на практика проблем срещна 80 възпитаници от 13 града от цялата страна със спецификите на пенсионната система в България и планирането на финансово бъдеще. Инициативата се провежда от просветителната организация JA България и финансовата институция NN България.
В началото беше показана тематиката " Бюджетиране в стартъп ", която имаше за цел да запознае участниците с съществени тематики като доход, типове разноски, разбор на равновесната точка и бюджетирането като развой. След това, въоръжени с тези познания, учениците се изправиха и пред проблема по какъв начин да създадат по този начин, че хората, упражняващи свободни специалности или работещите студенти, които постоянно работят с цивилен, а не с трудов контракт, да възнамеряват рационално бъдещето си във финансов аспект.

12 бизнес доброволци от екипа на NN поддържаха учениците в работата им по проблема. " За трета година се включвам. Била съм в разнообразни функции до момента – и като жури и като наставник. Това ме зарежда, кара ме да погледна на нещата с други очи, тъй като, когато човек е дълго време в един отрасъл, стартира по-трудно да вижда в профил нещата. Има и предизвикателство да отговорим на въпроси, на които не сме се замисляли, че би трябвало да се дават отговори, като " Защо през днешния ден пенсиите са ниски? ", разяснява Анна Йонкова, началник " Маркетинг, образование и обслужване на клиенти " в NN България. Мария Миланова от отдел " Обслужване на клиенти и застрахователни искове " в NN България, сподели: " Причината да вземам участие като наставник е да опитам да схвана по какъв начин мислят младежите и да видя по какъв начин се вписва тази сериозна тематика в техните диалози. Беше ми забавно да схвана, че актуалните младежи, макар че имат много разнообразни ползи от тези на техните родители, споделят концепцията, че човек би трябвало да мисли какво ще се случва отсега нататък в живота му. "

В края на втория ден тимовете показаха концепциите си пред жури в състав Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA България, Николай Стойков, Главен изпълнителен шеф на NN България, Николай Младенски, Правен консултант и длъжностно лице по отбрана на персоналните данни на NN България и Петя Вълкова, Мениджър отдел Взаимоотношения с клиенти на NN България.

На първо място журито и аплодисментите в залата класираха тим " КИП – Креативни Иновативни Пенсии ", в който участваха Соня Щуркова и Петя Тункова от Неврокопска професионална гимназия " Димитър Талев ", Гоце Делчев, Симона Костова от ПГСУАУ " Атанас Буров ", Силистра, Симона Ангелова от СУ " Вела Благоева ", Велико Търново, Лазар Йорданов от 23 СУ " Фредерик Жолио – Кюри ", София и Вайде Удева от ПГ " Петко Р. Славейков ", Якоруда.

" Нашата концепция впечатли журито с това, че предлагаме да се употребява рестото при извършване на покупки в магазини, супермаркети, заведения за хранене, като сметката на всеки се закръглява, а остатъка се влага в непринуден пенсионен фонд. Всеки клиент има партида, в която се натрупват сумите от закръгленията, а посредством приложение за телефон може да се следи салдото на доброволния пенсионен фонд. Колкото повече пари се влагат, толкоз повече се натрупват. " - показа тимът – победител при приемането на премията, връчена от Николай Стойков, NN България. " В началото бяхме много комплицирани, трябваше ни малко време да обмислим и разберем проблема, по-късно получихме помощ от менторите от NN и разбрахме към какво желаеме да се насочим. Менторите ни помогнаха с уточнения, коментирахме с тях особеностите на пенсионната система, както и значима информация, която касае картината на обезпечаването в страната … Насочихме се към решение, уместно за другите целеви групи. ”, споделиха още младежите.

На второ място журито класира концепцията на екип " Феникс ", на Мария Шопова от Неврокопска професионална гимназия " Димитър Талев ", Гоце Делчев, Александра Петрова от Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка, София, Евелин Първанова от ПГОТ " Свети Иван Рилски, Перник, Джелихан Заид от ПГСУАУ " Атанас Буров ", Силистра, Ванеса Спасова от 23 СУ " Фредерик Жолио – Кюри ", София и Сабрина Ходжова от ПГ " Петко Р. Славейков ", Якоруда. Предложението на екипа беше за приложение за телефон, което на база на месечните приходи и разноски на потребителя, които той вкарва, генерира препоръказа сумата, която той е добре да заделя за своето обезпечаване в непринуден пенсионен фонд. Приложението също по този начин планува и % от средствата, които да отиват и за застраховка Живот.

Отбор Your Future страна трети с концепцията си за основаване на онлайн платформа, обучителна игра с действителни проблеми и обстановки от живота на всеки, която предлага съответни оферти за това по какъв начин ще се развие живота на героя в играта съгласно това, по какъв начин ръководи споите финанси. Членове на екипа – Цветан Ставрев от 108 СУ " Никола Беловеждов ", София, Реджеп Каназирски от ПГ " Петко Р. Славейков ", Якоруда, Младен Цветанов от ПГ " Проф. доктор Асен Златаров ", Видин, Боряна Нинова от Национална професионална гимназия по полиграфия и снимка, София, Теодора Вантова от Неврокопска професионална гимназия " Димитър Талев ", Гоце Делчев и Мелани Бечева от Средно учебно заведение " Герги Бенковски ", Пазарджик.
Победителите от трите тима бяха наградени от основния изпълнителен шеф на NN България, Николай Стойков и изпълнителния шеф на Джуниър Ачийвмънт България, Милена Стойчева, които поздравиха младежите за новаторските хрумвания и триумфа на тимовете им.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР