Екип от 27 души, членове на Националната асоциация на доброволците

...
Екип от 27 души, членове на Националната асоциация на доброволците
Коментари Харесай

Екип от 27 души от Националната асоциация на доброволците заминава в помощ на Турция

Екип от 27 души, членове на Националната асоциация на доброволците в Република България, отпътуват за потърпевшите от земетресението в Турция региони, това заяви за Българска телеграфна агенция Георги Влайков, началник на групата.

По думите му от Пловдив ще заминат към 15 души, а останалите са от София и други градове в страната. 

В екипа влизат доброволци от " Пещерно избавяне - България ", формирование " Мей дей ",   " Пловдив 11 "  и " Аварийно избавяне " - Пловдив. Някои сътрудници имат опит, други сме подготвени и сме минали курсове за оказване на помощ при трусове, изясни Влайков, който е парамедик. Заминават още лекари и всевъзможни специалности на възраст от 20 до 50 години. 

Всички сме гледали фотоси и клипове, има доста разрушени здания, изчезнали, а броя на починалите скача всеки час, означи доброволецът. По думите му обстановката е комплицирана, никой не знае какво се случва в Сирия. Отиваме да упражним това, за което сме упражнявали толкоз години, разяснява Влайков. 

Доброволците са предизвестени и са готови за извънредно зимни условия. Ще работим на 24-часов режим на смени, тъй като времето е скъпо в такива случаи, добави доброволецът. Екипът потегля от Пловдив в 11:00 часа. Ще пътуват с четири буса и два високопроходими джипа. Заминават с доста здравно съоръжение и консумативи, избавителна техника, микрофон за акустично търсене при трусове, който се употребява особено за разкриване на хора под отломки. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР