Екип на ЧЕЗ временно преустанови електрозахранването в квартала, тъй като

...
Екип на ЧЕЗ временно преустанови електрозахранването в квартала, тъй като
Коментари Харесай

Положението В Момента Е Критично! По-Страшно От Бомбардировки В България!

Екип на ЧЕЗ краткотрайно прекрати електрозахранването в квартала, защото има голям брой скъсани проводници, съобщи bTV.

Буря, мощен екот, гръм от късо съединяване и след минута къщата останала без покри ". Това е претърпяло през нощта в неделя фамилията на Маргарита Кръстева. Къщата им е една от трите в квартал Кулата, чийто покрив е отвеян от бушувалата буря.

„ Гръмотевици, все едно, че бомби се хвърлят. И жиците ток хвърлят. Страшно беше “, описа Маргарита Кръстева пред ТВ Европа.

Днес през целия ден дамата дружно с 16-годишния си внук и съседи се опитваха да спасят обзавеждането от втория етаж, който безусловно е останал под намерено небе и под дъжда. Неуспешни бяха опитите и на други поданици на квартала, които разпъваха найлони, с цел да опазят имуществото си.

Ураганният вятър е прекършил като сухи съчки и бетонни стълбове от електропреносната мрежа. Други са съборени върху къщите.

Възрастните хора бяха безапелационни, че сходна стихия в квартала в никакъв случай не е имало.

„ Направо бучеше, тътнеше. Ние имаме съборени цигли, имаме съборени платна. На 72 години съм, такова знамение до в този момент не съм виждала въобще “, описа Милка Найденова.

Експерти от Общинската администрация във Враца посетиха потърпевшите, с цел да опишат вредите и да се вземе решение по какъв начин да бъдат подкрепени хората. Бушувалата през нощта стихия е нанесла провали и в други обитаеми места от община Враца. Става дума за паднали керемиди, счупени прозорци на жилищни здания и коли, както и за паднали клони или пречупени дървета.

Без ток и в ловешки села

Силният вятър през последното денонощие прекъсна електрозахранването и в шест села в община Ловеч, оповестиха от пресцентъра на общината.

Напълно без ток са Александрово, Деветаки и Тепава, а с отчасти нарушено електрозахранване са Дойренци, Дренов и Умаревци. Екипите на електроразпределителното сдружение работят по отстраняването на повредите и се чака до 20.00 часа те да бъдат отстранени.

През миналата нощ вятърът е повалил бор, който е паднал върху необитаема къща в село Стефаново, само че са нанесени единствено материални вреди. Няма потърпевши хора.

Бурята в София

Във връзка със мощния вятър в София шест екипа на дирекция Аварийна помощ и предварителна защита са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и елементи от билбордове 4 бр. През системата 112 са получени близо 100 сигнали от през вчерашния ден следобяд до тази заран, сочат данните на Столична община.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР