ЕК представи детайлите по предложението за прекратяване на практиката за

...
ЕК представи детайлите по предложението за прекратяване на практиката за
Коментари Харесай

През октомври 2019-а последно променяме часовото време, сами решаваме кое да остане!

ЕК показа детайлите по предлагането за преустановяване на практиката за промяна на часовото време на лятно и зимно. Страните би трябвало сами да решат дали да приложат предлагането на Брюксел след национално питане до жителите и законодателните органи.

През октомври 2019 година страните-членки на Европейския съюз за финален път ще могат да реалокират часовника от лятно на зимно време, разгласи еврокомисарят по превоза Виолета Булц на конференция в Брюксел.

" През октомври 2019 ще бъде последният път, когато ще променим времето ", сподели тя.

Според еврокомисарят всяка държава-членка на Европейски Съюз може да реши сама кое време – зимното или лятното – желае да остави, заяви ТАСС. " Държавите-членки са длъжни да осведомят Еврокомисията кое време желаят да запазят - лятното или зимното и през октомври 2019 година тези, които желаят зимното – трансформират на зимно, тези, които желаят лятното - остават на лятно. И това е – повече никой няма да реалокира часа ", изясни тя. " Държавите няма да могат повече да трансформират времето, това ще бъде в компетенциите на Европейски Съюз ", добави еврокомисарят. 

Идеята за прекосяването към лятно часово време е била, с цел да се пести сила. Европейската комисия обаче регистрира, че резултатът от икономисване на сила към този момент е доста слаб, откакто от ден на ден се залага на възобновими и съвременни енергийни източници.

Според Брюксел анулацията на лятното и зимното часово време би трябвало да стане по едно и също време и единно от всички европейски страни.

Южните страни упорстват да се закове на лятното часово време, до момента в който скандинавските са на мнение, че би трябвало да остане единствено зимното часово време. За някои европейски наблюдаващи предлагането на Европейска комисия е избирателен ход, с който единствено се затруднявал животът на хора, институциите и предприятията, без да е несъмнено, че страните ще реализиран единодушие и че ще има позитивен резултат от смяната, което пролича и от запитванията по време на формалното показване на предлагането от Комисарите Марош Шефчович и Жиолета Булич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР