Ежедневният доклад на британското разузнаване от 2 февруари се фокусира

...
Ежедневният доклад на британското разузнаване от 2 февруари се фокусира
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Заради войната Русия загуби ролята си на оръжейния пазар

Ежедневният отчет на английското разузнаване от 2 февруари се концентрира върху компликациите при износа на съветски оръжия, породени от войната в Украйна , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Нахлуването в Украйна и интернационалните наказания наподобява подкопаха ролята на Русия като благонадежден експортьор на оръжие. Още преди войната делът на Русия в интернационалния оръжеен пазар стартира да понижава . Сега, избирайки сред доставката на нови оръжия на сътрудниците и разполагането им в Украйна, съветските управляващи най-вероятно избират второто .

Недостигът на части също има възможност да засегне производството на съоръжение за експорт, като да вземем за пример бронирани транспортни средства, бойни хеликоптери и системи за противовъздушна защита.

В допълнение, способността на Русия да обслужва съществуващи контракти - да доставя елементи и да прави поддръжка - евентуално ще бъде съществено подкопана за най-малко още три до пет години.
 Санкции: Към Русия не са прекъсвали доставките на софтуерно съоръжение и чипове
Санкции: Към Русия не са прекъсвали доставките на софтуерно съоръжение и чипове

Бизнесмени заобикалят наложените от Съединени американски щати и Европейски Съюз забрани

През седемте месеца до 31 октомври 2022 година  в Русия са постъпили компютърни и други електронни съставни елементи на стойност минимум 2,6 милиарда $ , демонстрират съветските митнически регистри. Най-малко 777 млн. $ от тези артикули са създадени от западни компании , чиито чипове са открити в съветски оръжейни системи: американските Intel Corp, Advanced Micro Devices Inc (AMD), Texas Instruments Inc и Analog Devices Inc, както и немската Infineon AG.

През март тази година в корпоративния указател на Турция се появява нова компания. Azu International Ltd Sti се разказва като търговец на едро на ИТ артикули и седмица по-късно стартира да доставя американски компютърни елементи за Русия, обаче разкрива Ройтерс.
 Пекин забранил износа на процесори Loongson
Пекин забранил износа на процесори Loongson

Забраната изключително би засегнала Русия, която обмисляше замяната на Intel с тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР