Ежедневният доклад на британското разузнаване е посветен на обстрела на

...
Ежедневният доклад на британското разузнаване е посветен на обстрела на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия активно обстрелва Херсон, но не е ясно защо

Ежедневният отчет на английското разузнаване е отдаден на обстрела на Херсон от съветската войска , оповестява Руската работа на Би Би Си.

През последните няколко дни най-масираният обстрел наподобява е бил осъществен по обитаеми места и обекти на река Днепър в Южна Украйна, написа английското разузнаване. Това включва и обстрела на град Херсон от източния бряг на Днепър.

Според локалните управляващи и два задгранични кораба, закотвени на пристанището на града още от началото на войната, са били развалени, причинявайки петролен разлив.

Херсон остава най-обстрелваният град отвън Донбас . Точната причина, заради която Русия употребява муниции тук (а съгласно информацията запасите им са на изчерпване), не е ясна.

Вероятно командването на съветската войска частично чака да пречупи духа на локалното население и да предотврати всевъзможни опити за контраатаки от украинска страна на Днепър, съгласно английското разузнаване.

, евентуално даже през идващите две до три седмици . Това съобщи върховен чиновник по сигурността на украинския президент, представен от Скай Нюз.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, уточни, че най-тежките боеве занапред предстоят. Той добави, че идващите няколко месеца ще бъдат решаващи хода на войната.

По думите му Русия се готви за оптималната ескалация . Тя събира всичко допустимо, непрекъснато организира тренировки и учения, посочи той.
 ISW: Русия хвърля елитни елементи против Бахмут
ISW: Русия хвърля елитни елементи против Бахмут

Кулминацията на борбата предстои
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР