Ежедневната смъртност от усложнения на заболели от коронавируса SARS-CoV-2 регистрира

...
Ежедневната смъртност от усложнения на заболели от коронавируса SARS-CoV-2 регистрира
Коментари Харесай

COVID-19 взе рекорден брой жертви за денонощие в света

Ежедневната смъртност от затруднения на болни от ковид а SARS-CoV-2 записва тази събота най-сериозните си данни за пандемията до момента, регистрирайки 15 000 смъртни случая от заболяването COVID-19 през последните 24 часа, до момента в който няколко страни към този момент осъществят нападателни проекти за имунизация, оповестява RTVE, съобщи БГНЕС.

За Световната здравна организация (СЗО), която заяви тази цифра на обичайна си ежедневна конференция от Женева (Швейцария), това е рекордна цифра, с която общия брой смъртни случаи от пандемията доближава 1,9 милиона.

Агенцията на системата на Организация на обединените нации също удостовери, че са регистрирани и 800 000 нови инфекции от патогена, една от най-високите дневни числа за повече от година здравна рецесия и с това стават общо 87,5 милиона.

От своя страна, данните, дадени от университета „ Джон Хопкинс “, са по-близки до тези на СЗО, защото те записват, че през същия интервал 14858 души са умряли от COVID-19 , до момента в който 812,212 наранени са доказани.

Според СЗО в Европа, с насъбрани 28 милиона случая и 622 000 смъртни случая и регистрирани 273 000 инфекции и 6 000 смъртни случая сред петък и събота, към този момент няма доказателства за очевидно усъвършенстване спрямо предходните седмици.

Америка е тази, която тормози най-вече. 440 000 позитивни диагнози и 7 800 смъртни случая са добавени през същия ден, тъй че континентът се натрупва за повече от година пандемия от 38 милиона инфекции и над 900 000 смъртни случая.

Повечето специалисти стигат до извода, че декемврийските празници, в които е имало срещи за празненства на Коледа, без да се зачита общественото разграничаване, потреблението на маска и измиването на ръцете, са началото на повишаването на случаите, което води до колапс на здравните системи, изключително в Латинска Америка.

Съединени американски щати остават най-засегнатата страна с 21 милиона случая, следвани от Индия (10 милиона) и Бразилия, които през последния ден регистрират рекорден брой ежедневни случаи (62 000, като над 8 милиона са заразени).

Англия, където министър председателят Борис Джонсън още веднъж постанови строга карантина на 4 януари в лицето на експоненциалното повишаване на случаите и смъртните случаи, поддържа крива на напредък на позитивите при непрекъсната височина с 2,9 милиона, до момента в който Русия върви в противоположна посока с струпване от 3,3 милиона. Във Франция (2,7 милиона инфекции), Италия (2,2 милиона) и Испания (2 милиона) кривата на ежедневните позитивни резултати още веднъж се покачва, само че към момента не е достигнала върховете от ноември. Германия (1,8 милиона случая общо) демонстрира известна стабилизация след седмици на мощен напредък, до момента в който Колумбия продължава да регистрира рекордни дневни данни и прибавя 1,7 милиона позитивни резултати.

Въпреки че Африка е един от континентите, който е минимум обиден от въздействието на пандемията, здравните управляващи следят с паника повишаването на инфекциите и смъртните случаи, които към този момент са достигнали надлежно 3 милиона и 72 000 на целия континент, съгласно Университета „ Джон Хопкинс “.

Но 40,3% от всички случаи на континента и 32 824 смъртни случая се регистрират в една страна: Южна Африка.

„ Броят на случаите се усили бързо през последните седмици, защото ние отпуснахме контрола и хората започнаха да се движат “, твърди шефът на Африканския център за надзор и профилактика на болесттите Джон Нкенгасонг.

Южна Африка е изправена пред по-агресивна втора вълна, частично заради съществуването на разновидността на ковид а N501Y, който би бил по-трансмисивен и би бил над 110 000 инфекции, регистрирани единствено през последната седмица.

Южна Африка е последвана от Мароко с към половин милион инфекции, Тунис (почти 155 000), Египет (147 810) и Етиопия (127 572).

На фона на цялостната карантина, която претърпява Англия, кралица Елизабет II и брачният партньор й, принц Филип, херцог на Единбург се имунизираха.

Кралицата на 94 година и херцогът на 99 година са имунизирани от кралския доктор в тяхната резиденция в замъка Уиндзор, отвън Лондон.

На други места във Европа, във Ватикана, се оповестява, че Фабрицио Сокорси, персонален доктор на папа Франциск, е умрял вследствие на COVID-19.

78-годишният Сокорси е признат в болница „ Джемели “ за онкологична патология. Той е определен за персонален доктор от папа Франциск през 2015 година, когато е бил съветник в Дирекцията по опазване на здравето и хигиена на Ватикана и шеф на незабавния център по хепатологията в болничното заведение „ Сан Камило де Рома “.

На 2 януари Ватиканът разгласи, че ще стартира акцията си за имунизация против ковид а в средата на месеца и ще има предпочитани чиновници в региона на опазването на здравето и публичната сигурност, възрастни хора и чиновници с контакт с обществеността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР