Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография

...
Египетското правителство издаде указ, с който разрешава любителската некомерсиална фотография
Коментари Харесай

Разрешиха снимките на публични места в Египет

Египетското държавно управление издаде декрет, с който позволява любителската некомерсиална снимка на обществени места, само че при съблюдаване на избрани условия, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки в. “Ал Ахрам ".

Според новите разпореждания египетските жители, пребиваващите в Египет чужденци и туристите към този момент могат да вършат фотоси на публични места, без да заплащат такса и без да имат особено позволение. Позволено е потреблението на всички типове аналогови и цифрови фотоапарати, лични видеокамери и стативи. Оборудване, което би блокирало публичните пътища като професионална фотографска техника, отражателни чадъри и изкуствено външно осветяване могат да се употребяват единствено със особено позволение.

Остава неразрешено снимането на здания, недвижими парцели и уреди на министерствата на защитата, на военното произвеждане и на вътрешната работа, правосъдни институции и други държавни институции.

Забранено е и публикуването на фотографии, които могат да уронят имиджа на страната, да обидят жителите й и да нарушат публичния морал. Не е позволено снимането на деца и снимането и публикуването на фотографии на египетски жители без писменото им единодушие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР