Египетските власти освободиха украинските компании от задълженията им да изпратят

...
Египетските власти освободиха украинските компании от задълженията им да изпратят
Коментари Харесай

Разтрогнаха ключов договор за 240 000 тона украинска пшеница

Египетските управляващи освободиха украинските компании от отговорностите им да изпратят 240 000 тона пшеница, оповестява Ройтерс, базирайки се на свои източници.

Според организацията Генералната дирекция за доставка на артикули на Египет (GASC) освободи Nibulon и Inerco от договорните им отговорности за доставка на четири колета пшеница.

Четири партиди зърно бяха закупени още през декември 2021 година, само че те не бяха изпратени преди началото на войната в Украйна. Друг товар се намира в пристанище Черноморск и чака да бъде зипратена като част от " продуктовата договорка “.

По-рано стана ясно, че поради обстановката в Украйна там са блокирани към 300 000 тона зърно, които е трябвало да бъдат доставени в Египет. Руският външен министър Сергей Лавров сподели, че проблемите с изпращането на пшеница са зародили заради минирането на пристанища.

На 22 юли в Истанбул Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации подписаха съглашение за доставка на зърно от блокираните пристанища на Украйна.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, разяснявайки отхвърли на Египет от украинско зърно, сподели, че тази стъпка надали ще бъде обвързвана с визитата на външния министър Сергей Лавров в тази страна. „ Това надали е обвързвано с визитата на Лавров, ние имаме свои лични контракти с Египет за съответните доставки, които Русия извършва. А що се отнася до връзките на Египет с други страни, това са си връзки на тези съответни страни “, сподели Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР